Leie bolig

Her øker leieprisene mest

I landets største byer holdt leieprisene seg stort sett stabile i oktober, med noen unntak, ifølge tall fra Utleiemegleren.

STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STIGER: I Stavanger stiger leieprisene godt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

Torsdag la Uteleiemegleren fram ny statistikk over leieprisene i norske byer.

Tallene viser både oppgang, nedgang og stabile leiepriser i norske byer - og i en av byene har det vært oppgang i prisene på over 10 prosent.

Daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck, sier at det er best respons på ett- og toromsleiligheter i hovedstaden. Det er også interesse for leiligheter som egner seg for kollektiv, noe som er uvanlig for årstiden.

- Vi opplever at flere som ikke får solgt vurderer utleie og vi har hatt mange slike henvendelser i det siste, sier hun i en pressemelding.

Opp og ned i Oslo

Det kostet nå i snitt 10.385 kroner per måned å leie en ettroms leilighet i Oslo, noe som er en oppgang på 3,5 prosent fra forrige måned og en oppgang på 8,6 prosent fra i fjor.

For en toroms kostet det i snitt 13.000 kroner måneden å leie. Dette er en nedgang på 2,3 prosent sammenlignet med forrige måned, men en oppgang på 4,5 prosent fra i fjor.

En treroms leilighet i Oslo koster nå i snitt 16.136 kroner å leie i måneden, en nedgang på 4,3 prosent fra forrige måned, og opp 0,3 prosent fra i fjor.

Stiger i vest

I Bergen og Trondheim var det liten endring i leieprisene i oktober.

For en toroms i Bergen kostet det i snitt 10.749 kroner i månedsleie, som er en nedgang på 1,4 prosent fra forrige måned. I Trondheim kostet en toroms i gjennomsnitt 11.340 kroner måneden, en nedgang på ett prosent fra måneden tidligere.

Stavanger, derimot, hadde en oppgang på hele 10,2 prosent for å leie en toromsleilighet, som i oktober hadde en leiepris på 9.824 kroner måneden i gjennomsnitt.

- Sett i lys av at det er relativt få ledige boliger i markedet, antar vi at leieprisene vil holde seg godt de siste månedene av året, hvor vi normalt ser en nedgang i leieprisene, sier Eirik Hauge, daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!