Fryse abonnement hos Canal Digital, Get eller Riks TV?

Her kan du fryse TV-abonnementet ditt

Smart om du vil du teste ut å kun strømme TV-programmer, skal reise bort eller er lei av å betale for TV på hytta hele året. 

TV PÅ PAUSE? En kanalpakke fra TV-leverandørene koster fra 400 kroner og oppover. Hos enkelte av leverandørene kan du fryse abonnementet, for eksempel for å teste ut strømmetjenester i stedet. Foto: NTB Scanpix
TV PÅ PAUSE? En kanalpakke fra TV-leverandørene koster fra 400 kroner og oppover. Hos enkelte av leverandørene kan du fryse abonnementet, for eksempel for å teste ut strømmetjenester i stedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dinside tidligere har vist, kan du bytte bort TV-abonnementet ditt med strømmetjenester, og slik få et tilsvarende tilbud til en lavere pris. Det fins mange strømmetjenester å velge i, som Netflix, Viaplay og TV2 Sumo, med hver sine fordeler og ulemper. Og er du misfornøyd med en av tjenestene, kan du benytte angrefristen - og i det minste få deler av beløpet tilbake.

Syns du at du betaler mye for TV-abonnementet ditt, som gjerne koster fra rundt 400 kroner måneden, kan det være en idé å fryse hele abonnementet for en periode. Da kan du få sjekket ut om strømming er noe for deg. Eller det kan være smart om du skal reise bort i en lengre periode, eller har TV på hytta som du reiser til et par ganger i året, hvor du dermed ikke har behov for TV hele året.

Vi har sjekket med seks TV-leverandører, men slett ikke alle tillater å sette abonnementet på pause.

Fryse abonnement i opptil åtte måneder

Som du kan se i tabellen under, er det kun halvparten av TV-leverandørene som lar deg fryse abonnementet. De som tillater dette, er Canal Digital satelitt, Riks TV og Viasat.

Det som varierer, er hvor lenge du kan fryse abonnementet, og hva det koster:

Hos Canal Digital og Riks TV betaler du 79 kroner for frysing abonnement, eller 200 kroner hos sistnevnte hvis du må be kundeservice om hjelp fremfor å gjøre det selv ved innlogging på sidene. Hos Viasat er det gratis å fryse abonnementet - men de tillater samtidig å fryse det i en kortere periode enn de to andre, nærmere bestemt i maks tre måneder.

Hos Canal Digital Satelitt og Riks TV kan abonnementet settes på vent i henholdsvis seks og åtte måneder.

Tv-leverandør Tilbyr frysing av abonnement Antall måneder Pris, kr Begrensninger
Canal Digital satellittJaFra en opptil seks mnd79Nei
Riks TVJaFra en opptil åtte mnd79/200*Maks 8 mnd i løpet av ett år
ViasatJaFra en opptil tre mnd0Maks tre mnd per år totalt
Canal Digital kabelNeiDu kan si opp tjenesten, da koster reetablering 395 kroner
AltiboxNei
GetNei

Kutte ut TV og beholde bredbånd?

Som Dinside har omtalt tidligere, er det nå slik at leverandører av både TV og bredbånd ikke kan kreve at du bestiller begge deler fra dem; du skal ha mulighet til å betale kun for et bredbåndsabonnement.

Dette er nå innført hos leverandørene, men det er greit å være obs på at bredbåndsprisen kan bli høyere om du kutter ut TV-tilbudet.

Det mest spesielle eksempelet på dette har vi sett hos Lyse/Altibox, der det koster et par tusen kroner å droppe TV-boksen når du er ny kunde og vil ha installert fiber hjemme hos deg.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!