Her kan du bli Obamas nabo

Det er så eksklusivt at prisen ikke en gang er oppgitt ...

Dette Chicago-huset selges med en helt spesiell salgsopplysning ... Foto: http://www.5040greenwood.com/
Dette Chicago-huset selges med en helt spesiell salgsopplysning ... Foto: http://www.5040greenwood.com/ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du på jakt etter ny bolig, men synes du alt du ser på mangler det lille ekstra? USAs president Barack Obamas nabo i Chicago har akkurat lagt ut sitt hus for salg, melder den danske nettavisen Politiken. Huset kommer ikke med prisantydning, og du må godkjennes av Secret Service før du før kjøpe, men kan du overkomme disse to "små" hindrene, er det litt å drømme om.

For er ikke fremtidsutsikter til å småslarve litt med en ekspresident eller fruen hans over hekken etter endt regjeringstid en X-faktor, vet ikke vi.

Huset ligger på en stor tomt i det historiske nabolaget Kenwood/Hyde Park i Chicago. Adressen er 5040 South Greenwood, rett ved siden av President Obamas (eller Baracks, om du har kommet så langt inn i dagdrømmen nå at dere allerede er på fornavn) bolig i Chicago. Husnummeret hans er 5046, men husene skal altså likevel ligge rett ved siden av hverandre.

Selv om det nok kan ta noen år før Obama flytter hjem igjen, vil du nok klare å finne andre interessante naboer. Kenwood er kjent for å være et nabolag som bokstavelig talt huser Chicagos business- , politiske- og intellektuelle elite, og med noen av byens mest prangende boliger.

Her kan du se annonsen (ekstern lenke).

Det du virkelig trenger å vite

Én ting er naboen - og nabolaget - det lille ekstra som gjør boligen mer attraktiv. Du må imidlertid ikke glemme å se nærmere på selve huset. For til syvende og sist er det jo der du skal bo. Og hva skjuler seg i veggene når boligens USP, som en selger ville sagt det, er hvem naboen er?

Litt fakta fant vi likevel i annonsen. Selve huset er fra forrige århundre, er på 570 kvadratmeter, og det har et tilhørende stallhus. Eiendommen strekker seg over tre standard Chicagotomter, og tomten er på 1.150 kvadratmeter. Den aller viktigste informasjonen gjemmer seg helt nederst: Boligen må renoveres.

Vet du hva du må sjekke når du kjøper bolig? Vi har laget to smarte sjekklister for å gjøre jobben enklere for deg, og de kan du lese mer og laste ned her:

  • Sjekklisten for deg som skal kjøpe rekkehus eller enebolig.
  • Sjekkliste for deg som skal kjøpe leilighet.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer