Her får du IFA-2005 i bilder

NERDE-NIRVANA: Vi har slitt ut digitalkameraet vårt på verdens største hjemmekino- og dingsemesse. Se de feteste produktene som er å få kjøpt akkurat nå, det som kommer, og drøm deg bort med prototypene som det antagelig aldri blir noe av.

Her får du IFA-2005 i bilder
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Her får du IFA-2005 i bilder


IFA-messen er ikke bare stor, med sine 160.000 kvadratmeter fordelt på 26 haller, er den faktisk verdens største messe for forbrukerelektronikk. For alle som er fans av hjemmekino og kule dingser er altså dette et av årets største høydepunkter.

For å gi deg som ikke var tilstede et glimt av kulissene har vi gått berserk med digitalkameraet. Vil du ha med deg alle messegodbitene er det altså bare å bokmerke denne artikkelen: Den vil nemlig bli oppdatert kontinuerlig i løpet av de neste ukene.

Trykk på lenkene til høyre for å gå rett inn i de ulike bildespesialene.

Her er de største TVene du får kjøpt for penger

Selv om de ikke får solgt noe på selve messen, er det ingen tvil om at de nesten 1.200 utstillerne kniver beinhardt om å få oppmerksomheten til alle som går forbi.

Det kanskje enkleste, men også mest effektive trikset i boka, ser fremdeles ut til å være å ha en hel haug med vakre og lettkledde damer som viser fram produktene. Et annet triks er å kjøre løpende demonstrasjoner, under mottoet; vi spiller høyere enn naboen, gjerne kombinert med danseoppvisninger og konkurranser med fete premier.

Bilstereo-produsentenes demobiler er et godt eksempel!

For vår egen del ble vi kanskje spesielt imponert over Samsungs hall, som ikke bare var stor, men også ekstremt proff og gjennomført. Men konkurrentene var ikke langt bak, også Philips, Pioneer, Hitachi, JVC, LG og Grundig vartet opp med imponerende utstillinger som trigget den udefinerbare "jøss, er det mulig" og "må-ha faktoren".

Sony valgte en litt annen innfallsvinkel, der konseptet "alt du trenger er Sony-produkter" gikk igjen. Det betydde dunkel belysning, og ikke minst flagrende gevanter fra tak til gulv, slik at man måtte brøyte seg fram til de ulike avdelingene i tusmørket.

Hvorvidt dette var det smarteste valget kan nok diskuteres, en del mennesker løp til tider rundt som forskremte høns der inne, men Sony skal i hvert fall ha honnør for at de turte å skille seg ut.

Fortsatt formatkrig


Selv skulle vi gjerne sett at messen ga svar på tidens store stridsspørsmål:

  • Blir fremtidens HD-standard på DVD-fronten Blu-ray eller HD-DVD?
Men, der ble vi nok en gang skuffet. Frontene står fortsatt steilt mot hverandre, og du som kunde ser ut til å gå nok en formatkrig i møte.

Som vanlig ble det imidlertid vist flere spennende prototyper på avspillere og opptakere av Blu-ray og HD-DVD-typen, også disse vil selvsagt bli lagt inn i denne artikkelen de neste dagene.

Spennende hos de små

Ofte er det imidlertid blant de små bodene, typisk småfirmaer fra Korea og Kina, at man finner de mest spennende produktene. I tillegg til mye dilldall-produkter, fokuseres det normalt på tilbehørs-segmentet her. Selv kunne vi ikke bli annet enn imponert over alt tilbehøret til, kanskje spesielt, iPod, men også til Sonys PSP.

Også når det gjelder DAB er framtiden spennende, og her viste blant annet den norske distributøren HCAG fram flere spennende produkter, som også vil bli lagt ut i denne artikkelserien.

Her er det altså bare å følge med!