Her får du gratis møbler

Det trenger ikke koste mye å utstyre ditt første hjem.

Eggers gamle servise ble gitt bort etter fem minutter.  Foto: Finn.no/Per Ervland
Eggers gamle servise ble gitt bort etter fem minutter. Foto: Finn.no/Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fem minutter etter jeg hadde lagt ut serviset på Finn, hadde jeg fire tapte anrop, sier Siv Elizabeth Egger til DinSide.

Ripete servise? Slik forsvinner flekkene på 1-2-3.

Hun kunne ha kastet eller solgt sitt gamle servise. I stedet valgte hun å gi det bort på Finn-torget. Men at så mange hadde lyst på hennes gamle Ikea-servise hadde hun ikke regnet med.

– Én hadde ringt meg tre ganger på rappen. Jeg trodde det var jobb, og noe som virkelig brant, ler Egger.

Det var for så vidt det, selv om det ikke var en jobbkrise. Det var en som virkelig ville ha serviset. Nå bor det hos en kvinne som startet på nytt. Hun hadde skaffet seg hus og måtte ha alt nytt. Da var gratis-torget mer enn kjekt å ha.

Ikke vent for lenge før du slår til: Se hvor fort brukte varer selger unna på Finn

Møblér gratis

Gratis i og rundt Bergen - akkurat nå. Foto: Finn.no
Gratis i og rundt Bergen - akkurat nå. Foto: Finn.no Vis mer


Du trenger slett ikke ruinere deg for å utstyre ny hybel eller hus. Men som historien over viser: Du bør være rask på labben. Akkurat nå er det 4.906 annonser for ting som gis bort på Finn.no. 315 innen kategorien for elektronikk og hvitevarer, 1.794 annonser for møbler og interiør, 846 for hage, oppussing og hus - og 30 for antikviteter og kunst.

Hvor aktuelt det er, kommer selvsagt an på hvor i landet du bor. Du kan søke på fylke og kommune - eller bruke Finn-torgets kartfunksjon, der du enkelt kan finne relevante annonser der du bor. Det enkleste og billigste er om du selv kan hente varene - selv om det kan være verdt å betale for å få fraktet enkelte møbler. Da må du imidlertid huske å be om prisoverslag! Rita Hansen fikk sjokkregning fra Bring da hun hyret dem til å frakte bruktsofaen hun hadde kjøpt på Finn.

Aktuelle kategorier for deg som skal flytte eller stifte bo er elektronikk og hvitevarer, møbler og interiør, hage, oppussing og hus, samt antikviteter og kunst. I disse kategoriene er det til sammen 2.985 ulike annonser fra hele landet.

I fotoalbumet under kan du se et utvalg gratis møbel- og interiørvarer som har blitt publisert 6. august 2013. NB! Vi tar forbehold om at noen har klart å snappe dem opp før deg!

Garderobeskap kan hentes på Nærbø. Foto: Finn.no
Lei av alt det hvite? Denne malte Ikea-hyllen gis bort i Oslo. (Lei farger? FInn frem malerkosten og mal den hvit eller sort) Foto: Finn.no
To Ikea-lamper gis bort i Trondheim. Foto: Finn.no
Tre Ikea-klappstoler kan hentes på Hosle. Foto: Finn.no
Kommode gis bort til studenter. Foto: Finn.no
Seng med madrass står klar til henting på Kjeller. Foto: Finn.no
Vil du helst ikke overta madrass, kan du jo gå for en sengeramme. Denne gis bort på Husøysund. Foto: Finn.no
Pult eller spisebord? Denne gis bort i Bergen. Foto: Finn.no
Skyvedørsgarderober koster fort mer enn 10.000 kroner. Denne er gratis - i Oslo. Foto: Finn.no
Sovesofa gis bort på Voll. Foto: Finn.no
Det er mest å ta av rundt de største byene. Men zoomer du inn, vil du se flere annonser. Foto: Finn.no


Er Ikea-møblene litt slitt? Bemz gir Ikea-møblene en ny vår

Gis bort øker mest

Lene Kallum i Finn.no Foto: Caroline Roka
Lene Kallum i Finn.no Foto: Caroline Roka Vis mer


Gjenbruk, å gi bort ting vi ikke trenger i stedet for å kaste det, er en økende trend. Fra januar til og med utgangen av juli i år ble det lagt ut 157.705 privatannonser for saker som gis bort, en økning på 23 prosent fra samme periode i fjor, viser ferske tall fra Finn.no. Til sammenligning ble det publisert 969.083 privatannonser for ting som er til salgs. Dette er en økning på 1,5 prosent fra samme periode året før.

– Det kan blant annet henge sammen med at mange har god råd, slik at en del velger å gi bort fremfor å selge. Det er også en praktisk måte å rydde og bli kvitt saker raskt på, uten av man trenger å gjøre mer enn å være hjemme når folk kommer for å hente tingene, sier Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn.no til DinSide.


Hun forteller at i skrivende stund er det rundt 1,3 millioner unike brukere innom torget hver uke. Dette gjelder både gis bort og til salgs. Mange er innom fra smartmobil eller nettbrett, og om trafikkutviklingen følger tidligere år vil antall besøkende øke utover i august og september.

– Når det gjelder fritekstsøk er det aller mest interesse for ulike møbler. Sofa spesielt, men også kjøkken, kommode, spisestue, seng og så videre. Teknologiartikler (iPhone og iPad), sesongting (sykkel, bunad, hagemøbler, et cetera.) og bildeler (bmw, mercedes, volvo, audi, osv.), forteller Kallum.

I tillegg er «retro» et utrolig populært søkeord. Det samme er «harley», «acne», «rolex», «chihuahua», «snøfreser» og «vitrineskap» (!).

Pass på at du ikke får med disse på kjøpet ...

Sjekk brukte myke møbler som sofaer og rammemadrasser godt. Slik ser veggedyrekskrimentene ut.  Foto: HÅVARD ØYREHAGEN / FHI
Sjekk brukte myke møbler som sofaer og rammemadrasser godt. Slik ser veggedyrekskrimentene ut. Foto: HÅVARD ØYREHAGEN / FHI Vis mer


En liten advarsel til slutt. Når du kjøper brukte møbler, enten det er privat, i bruktbutikk eller på loppemarked: Pass på at du ikke får med mer enn du har bedt om. Én av måtene veggedyr sprer seg på, er gjennom bruktmøbler. Operasjonen med å bli kvitt dem, kan bli en svært kostbar affære - langt dyrere enn å kjøpe seg et nytt møbel i utgangspunktet.

- [Å rydde boligen for veggedyr] for under 15.000 kroner seriøst og ordentlig lar seg nok vanskelig gjøre, har Arne Nese, Teknisk sjef og opplæringsleder i Rentokil tidligere sagt til DinSide.

Det er ganskelig å sette en nøyaktig prislapp på dette, men Rentokil gjennomfører befaring og kommer med nøyaktig pris på hvert enkelt tilfelle.

Skaden allerede skjedd? Slik blir du kvitt veggedyrene