Her får du billigst Aeropress

Klarer du å vente et par dager, slipper du unna med å betale en fjerdedel av prisen.

<b>Like enkel som den er god:</b> Kaffeentusiastene som foretrekker svart kaffe sverger til Aeropress. Foto: PER ERVLAND
Like enkel som den er god: Kaffeentusiastene som foretrekker svart kaffe sverger til Aeropress. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En god ting kan ikke vises for ofte frem, og Aeropress er en slik ting. De mest ihuga kaffeentusiastene vi kjenner sverger til denne kaffebryggeren når kaffen lages hjemme.

Aeropress er altså en manuell kaffebrygger, der du koker opp vann, har kaffe i et filter, og presser din egen kaffe.

Til tross for at du må gjøre nesten alt selv, må du fort ut med 7-800 kroner for et eksemplar om du handler på en av Oslos mange kaffebarer. Heldigvis kan du gjøre det langt rimeligere.

Se video: Slik lager du verdens (nest) beste kaffe

Sjekk prisen

Et kjapt søk på en prisagent, som kelkoo, prisguide eller prisjakt gir deg en pekepinn på hvor mye (eller lite) du bør betale.  Foto: PRISJAKT.NO
Et kjapt søk på en prisagent, som kelkoo, prisguide eller prisjakt gir deg en pekepinn på hvor mye (eller lite) du bør betale. Foto: PRISJAKT.NO Vis mer


Det lønner seg alltid å sjekke prisen flere steder før en handler, og et kjapt søk på prisjakt viser at du kan slippe flere hundrelapper billigere unna om du bestiller Aeropress på nett, enn om du plukker med deg en fra kaffebaren på hjørnet.

Flere nettbutikker selger kaffebryggeren til rundt 400 kroner, og legger du på litt ekstra får du med ekstra godt med filtre, kaffe, eller en kaffekvern.

Det kan imidlertid være mye å spare på å se enda litt lenger, utover landegrensene. Vi har blitt tipset av en leser som fikk den under 200-kronersgrensen fra Amazon, inkludert frakt, dog med en litt gunstigere valutakurs enn dagens.

For med dagens dollar- og pundkurser er det ikke så mye å hente hos nettgiganten - i skrivende stund koster en Aeropress fra Amazon UK nesten 450 kroner med frakt og moms. Amazon US roter med momsberegningen, og legger til moms på totalsummen selv om varen koster under 200 kroner.

Konklusjonen blir uansett at det er lite å hente hos Amazon UK og US. Handler du imidlertid fra tyske Amazon, altså Amazon DE, slipper du i skrivende stund unna med rundt 370 kroner (inkludert frakt).

Har du tips til lignende gode utenlandske nettbutikker der man kan gjøre et kupp? Tips oss i debatten.

Les også vår store pristest av Amazon.co.uk: Se hvor mye du kan spare på å handle hva på Amazon.

Hurra for auksjon

Nettauksjonsstedet Ebay er mer enn bare brukte klær og rare dingser, så om du virkelig vil spare på utstyret anbefaler vi å lete her. I tillegg til rene nettauksjoner der du kan gjøre gode kupp på brukt utstyr og feilkjøp, er det også flere forhandlere som bruker dette for å selge ut overskuddslager.

Vi fant en rekke gode "kjøp nå"-tilbud på Aeropress, der totalpris inkludert frakt kom på 170 kroner. Ikke alle sier at de sender til Norge, men det er gjerne kun en feil fordi Norge ikke er med i EU. Send en mail til selger og forklar situasjonen, dette har vi hatt stort hell med flere ganger.

Nå kan vi ikke gå god for alle Ebay-forhandlere, men vi har selv bare god erfaring med nettauksjonsstedet. Passer du på å ta forholdsregler som å bruke PayPal og betale med kredittkort, er du også sikret om selger skulle ha uærlige hensikter.

Hvor mye koster det egentlig når du bikker 200-lappen? Finn momsen med vår importkalkulator.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!