Leter du godt, skal du ikke se bort ifra at du finner noe du liker blant alt rælet.  Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Leter du godt, skal du ikke se bort ifra at du finner noe du liker blant alt rælet. Foto: Synne Hellum MarschhäuserVis mer

Her får du billige møbler nå!

Denne helgen er siste sjanse til å gjøre et loppiskupp - for denne gang.

Loppemarkedssesongen er snart over for våren - dette er den siste store loppemarkedshelgen. Det betyr ikke at det er langt mellom loppemarkedene. Bare i Oslo arrangeres det over 20 ulike loppemarked eller større garasjesalg lørdag og søndag.

Loppemarked.info finner du en fullstendig oversikt over denne helgens loppemarkeder.

Klar, ferdig, prut

Ifølge eier og administrator av Loppemarked.info, Petter Watz, kan man regne med å betale 700-800 kroner for velholdte møbler, som stoler, bord, sofaer og lignende. Og det er selvsagt ikke noe i veien for å prute litt.

- Jeg synes det er morsomt å både bli prutet med, og å prute selv. Pruting er en artig sport, og jeg gjør det ikke bare for at varen skal bli billigere, sa Watz til DinSide i høst.

Han mener det finnes to typer prutere: Den ene typen gjør det for sportens skyld, og den andre typen gjør det for at varene skal bli billigere.

Her er hans beste tips til hvordan du presser prisen ned: - Pruting er sport

Se etter kvalitet

De siste årene har nordmenn blitt mye bedre til å kjøpe brukt. Vintage og second hand er trendy, og en del bruktvarer selges alt for dyrt. Loppemarkeder er imidlertid en gyllen sjanse til å gjøre gode kupp, du må bare vite hva du skal kjøpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vårt beste råd til deg er: Kjøp ekte vare. Det trenger ikke være merkevare, men sørg for at du kjøper kvalitet. Gå for materialer som tre, jern, stål, aluminium.

For eksempel: En 20 år gammel bokhylle i finér vil nok ikke holde så lenge. Men får du slått kloa i en bokhylle i heltre, kan den vare livet ut om du tar godt vare på den. Det er også lettere å pusse opp og overflatebehandle møbler i tre enn i finér, dersom du ønsker å endre litt på møblene.

Trehvite møbler finnes det mye av på loppemarked. Litt sandpapir, grunning og maling er alt som skal til for et helt nytt uttrykk. Foto: Ole Andreas Klaveness og Kristian Owren / IFI.no
Trehvite møbler finnes det mye av på loppemarked. Litt sandpapir, grunning og maling er alt som skal til for et helt nytt uttrykk. Foto: Ole Andreas Klaveness og Kristian Owren / IFI.no Vis mer

Skroll ned for å lese mer

Vårt råd om å kjøpe kvalitet gjelder også for kjøkkenustyr. Styr unna de masseproduserte billigsettene fra Ikea, som loppemarkedene nå flommer over av. Dette er så billig i utgangspunktet, at det ikke er mye å spare på å kjøpe brukt. Gå heller for gammelt porselen eller fajanse. Gamle sett fra Porsgrund og Figgjo er andre klassikere, som ofte selges meget rimelig på loppemarked i forhold til bruktbutikker. Her er det gode muligheter til å supplere - eller rett og slett begynne å samle.

Tips: Finner du Egersund-porselen til Ikea-priser, bør du slå til. Enkelte varer fra denne nedlagte fabrikken går for flere tusenlapper i bruktbutikkene.

Bli inspirert: Slik pimper de Ikea-møblene

Sjekk prisen først

Er du klar på hva du ønsker deg, eller hvilke typer varer du ønsker å kjøpe, kan det lønne seg å gjøre litt kjapp research før du drar, for å finne ut omtrentlig hva varene er verdt. Besøk bruktbutikker, eller sjekk Norges største loppemarked: Finn.no-torget.

Når det er sagt - en vare er verdt det du har lyst til å betale for den. Det er ikke alltid verdien som skal bestemme. Men er du en av dem som er flink til å handle på loppemarked, for så å sende tingene tilbake på loppemarked etter et par år på loftet, kan kanskje disse retningslinjene være gode - så får du kanskje solgt varene igjen, i stedet for å måtte gi dem bort.