Her får du billig hus!

For et par måneder siden avslørte vi at Finn og Tindes boligsøk inneholdt mange boliger med uriktig prisantydning på null eller en krone. Søketjenestene lovet å gjøre noe med saken, men det går visst ikke spesielt raskt...

Lavpris

Finn og Tinde lokker fremdeles med billige hus! Illustrasjon: Per Ervland.
Finn og Tinde lokker fremdeles med billige hus! Illustrasjon: Per Ervland. Vis merFor et par måneder siden skrev DinSide om boliger du får kjøpt til bare en krone. Både finn.no og tinde.no var under lupen. For begge selskaper hadde mange boliger liggende ute for salg - til helt vanvittig lave priser:

Finns kroneboliger

Tindes kroneboliger

Det skulle selvsagt vise seg å ikke være reelle priser - og selv om de fleste nok kan tenke seg til det, er en slik praksis likevel villedende - og ikke minst irriterende for de som bruker søketjenestene.

Falsk garanti?

KRONEBOLIGER

Er det OK at Finn og Tinde bruker lang tid på å rydde på nettsidene sine? (Avsluttet)
Nei(80%) 465
Er likeglad(11%) 66
Ja(8%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Da vi forela fakta for selskapene sist, lovet begge parter at det skulle ryddes opp:


- Hvis kjedene ikke er enige med oss i at det er feil å legge ut boliger til én krone, er det noe vi vil ta videre opp med meglerbransjen gjennom vårt styre, sa direktør i Finn Eiendom, Endre Kolbjørnsen, til DinSide Bolig tidlig i juli.

- Jeg vet som sagt ikke hva forklaringen er på at boligene kommer opp med disse prisene, men vi oppfordrer våre kunder til å annonsere i forhold til gjeldende lover og regler. Og mener Forbrukerombudet at en slik praksis ikke er grei, er det noe vi vil se nærmere på, og forsøke å gjøre annerledes fremover, sa markedssjef i Tinde, Trond Erik Johannessen, til DinSide Bolig i juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

60 kroneboliger

Om Johannessen og Kolbjørnsen har sett videre på saken, vet vi ikke.

Men det vi vet, er at det fremdeles er mengder med billigboliger til salgs på de to nettstedene. I skrivende stund (onsdag 29. august 2006), var det totalt 25 boliger på Finn til 0 eller 1 krone, og hele 35 stykker på Tinde.

Vi har igjen rettet henvendelse til både Endresen og Kolbjørnsen, og bedt dem om å kommentere på hvorfor ingenting har blitt gjort.

Ved deadline hadde vi enda ikke fått noen tilbakemelding.