Her er nye Twintowers

Også i Danmark vil man nå ha tvillingtårn.

Publisert
Sist oppdatert
Arbeidstittelen på bygget er Tango Towers, fordi det gir assosiasjoner til et dansende par.Man skulle nesten tro at det var nye Twintowers. Men ikke helt.

Se Norges vakreste bygg de siste 25 år

Tango Towers

De to dansende tårnene skal være det nye varemerket for byen Holstebro i det vestlige Jylland i Danmark.

Symbolikken skal ikke være hentet fra New York, men fra dansens verden, for tårnene er som to streker, 70 meter høye.

World Trade Center på Manhattan. <i>Foto: Mike Gieson</i> Foto: sxc
World Trade Center på Manhattan. Foto: Mike Gieson Foto: sxc Vis mer


Arbeidstittelen på byggeriet er Tango Towers, fordi det gir assosiasjoner til et dansende par. Tårnene skal oppføres i tilknytning til rådhuset i byen.

Det er arkitektfirmaet C. F. Møller, ingeniørfirmaet Søren Jensen og Eiendomsselskapet Nordicom som har vunnet konkurransen om det store byggverket i Holstebro sentrum.

Ta en sniktitt på den nye Operaen i Bjørvika

Et landemerke

Bygget, som blant annet omfatter et høyhus på cirka 20 etasjer (70 meter høyt), gir plass til 9.000 kvadratmeter kontorer og boliger. Cirka 2.500 av disse kvadratmeterne skal Holstebro kommune bruke i forbindelse med rådhuset.

- Høyhuset er en fantastisk utfordring for oss som arkitekter. Byggverket vil stå som et landemerke i Holstebro, og rommer dermed potensialet til å bidra til byens utvikling og identitet, sier arkitekt og partner i arkitektfirmaet C. F. Møller, Klaus Toustrup, i en pressemelding.

I tillegg til de tidligere tvillingtårnene på Manhattan er andre kjente tvillingtårn Petronas towers i Kuala Lumpur, samt Emirates Towers i Dubai.

Kilde: Arkitektfirmaet C. F. Møller.

Mer om arkitektur:Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer