Her er lesernes smarte møbel-modifiseringer

Finner du ikke nøyaktig det du trenger? Gjør som disse Dinside-leserne og modifiser møblene så det passer perfekt til ditt behov!

<b>SLIPPER SIGNALENE GJENNOM:</b> Håkon Torgrimsen har skåret ut et felt i dørene i sin spesialdesignede TV-benk, trukket dem med stoff - og kan dermed styre elektronikken selv med dørene lukket. Foto: HÅKON TORGRIMSEN
SLIPPER SIGNALENE GJENNOM: Håkon Torgrimsen har skåret ut et felt i dørene i sin spesialdesignede TV-benk, trukket dem med stoff - og kan dermed styre elektronikken selv med dørene lukket. Foto: HÅKON TORGRIMSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alltid man finner det man egentlig trenger, i møbelbutikkene. Kanskje er det ikke helt den fargen du er ute etter, kanskje har ikke møbelet helt de egenskapene du aller helst ønsker deg - og kanskje vil du rett og slett ha en «skreddersydd» løsning - men har ikke helt de fingerferdighetene som trengs ...

Her kan du se noen smarte justeringer og egne løsninger som Dinside-lesere har funnet på møbelutfordringene sine. De fleste innebærer et eller annet møbel fra Ikea, som de har endret på for at det skal passe nøyaktig inn.

Det beste av alt er at det meste er ganske enkelt å få til - selv med nærmest ti tommeltotter.

Se også disse artiklene for flere tips om smarte gjør-det-selv justeringer på flatpakkemøbler og liknende:

 • Se flere smarte Ikea-justerte møblene fra leserne
 • Slik lager du enkle bord
 • Slik oppdaterer du kommoden
 • Slik lager du egne lamper
 • Har du modifisert eller redesignet Ikea-møbler eller andre møbler? Send oss gjerne bilder og tips på denne epost-adressen.

  «Drivved»-bord

  Dette bildet og tipset har vi fått fra Kim Morten Olsen, som har laget ny bordplate på et Ikea-bord:

  - Laget meg en ny bordplate til Ikea sitt Liatorp bord med kledningsbord som jeg behandlet med turbodyse til høytrykk-spyler for å spise vekk det bløte i treverket og for å få ett «drivved-utseende». Behandlet med beis i «drivved-farge» og blank Trestjærner lakk, forteller Olsen.

  GAMMELT PÅ NYTT: Med egenprodusert «gammel» bordplate får bordet mer egenart. Foto: KIM MORTEN OLSEN
  GAMMELT PÅ NYTT: Med egenprodusert «gammel» bordplate får bordet mer egenart. Foto: KIM MORTEN OLSEN Vis mer


  Skreddersøm fra Ikea

  Eirik Opsanger har sendt oss bildene av denne fine og skreddersydde bokhyllen, laget av kjøkkenskap fra Ikea.

  - Vi måtte kutte alle på dybden for å det litt mer som en bokhylle. Ellers passet høyde og bredde bra hos oss. Det er totalt ni skap, med to ulike bredder. Skuffer og skap er også Ikea-kjøkken, forteller Opsanger

  Alle som har skrudd Ikea-kjøkken vet at skapstammene er dekket med hull - til hylleplatene. Men som dere kan se av bildene, er disse hullene her tryllet vekk.

  - Det var også en liten fiks. Fant ut hvor jeg ville ha hyllene, så er de øvrige hullene tettet med akryl. Sprayet alle skapene etterpå, forteller Opsanger.

  Han forteller videre at de skrudde alle skapene sammen sideveis, i tillegg til å feste de til veggen. Også disse skruene er felt ned og dekket med akryl. Mellom skapene vertikalt har han boret hull og brukt vanlige tre-propper fra Ikea.

  De sprayet alle enhetene med spraymaling før de satte det sammen.

  - Da fikk vi en hvitere fargere enn skapene egentlig hadde. Ble helt ok resultat, men ser man nøye etter, er det ikke 100 prosent perfekt. Hadde man hatt malingssprøyte hadde nok det blitt veldig bra.

  - Vertikalt, der to skap møtes, har vi kjøpt «pyntelist» og limt på. Selges på for eksempel Bauhaus og Maxbo og er egentlig beregnet på enden av kjøkkenbenker når de kappes, forteller Opsanger.

  SKREDDERSØM: Slik kan du lage din egen, skreddersydde bokreol - med moduler fra Ikea. Foto: EIRIK OPSANGER
  SKREDDERSØM: Slik kan du lage din egen, skreddersydde bokreol - med moduler fra Ikea. Foto: EIRIK OPSANGER Vis mer


  TV-benk I

  TV-benker kan være vriene - og da mener vi: Det kan være vrient å finne en TV-benk som både ser bra ut og som passer til behovet ditt.

  Vi presenterte en løsning for TV-benk også i denne tidligere artikkelen med leser-lagde møbelløsninger. Og her kommer et par nye forslag:

  Morten Jacobsen har skrudd og limt sammen seks stykker CD-rack av typen Ikea Kaxås - og satt dette sammen med to hobbyplater på 244 x 40 cm.

  EGENDESIGNET TV-BENK: Laget av seks stykk CD-moduler i Ikea-serien Kaxås. Foto: MORTEN JACOBSEN
  EGENDESIGNET TV-BENK: Laget av seks stykk CD-moduler i Ikea-serien Kaxås. Foto: MORTEN JACOBSEN Vis mer
  GOD PLASS: Se hva som skjuler seg bak dørene. Foto: MORTEN JACOBSEN
  GOD PLASS: Se hva som skjuler seg bak dørene. Foto: MORTEN JACOBSEN Vis mer

  Her er resultatet:  TV-benk II

  Håkon Torgrimsen har sendt oss bilder av denne løsningen, som han har laget:

  - Jeg har laget en tv-benk av to Ikea Metod overskap. Dørene er hullet ut og trukket med stoff, slik at elektronikken kan styres selv om de er lukket, forteller Torgrimsen

  Slik ser det ut:

  KJØKKENSKAP BLE TV-BENK: Torgrimsen har brukt moduler fra Ikeas kjøkkenserie Metod, til å lage TV-møbel. Foto: HÅKON TORGRIMSEN
  KJØKKENSKAP BLE TV-BENK: Torgrimsen har brukt moduler fra Ikeas kjøkkenserie Metod, til å lage TV-møbel. Foto: HÅKON TORGRIMSEN Vis mer
  SLIPPER SIGNALENE GJENNOM: Håkon Torgrimsen har skåret ut et felt i dørene i sin spesialdesignede TV-benk, trukket dem med stoff - og kan dermed styre elektronikken selv med dørene lukket. Foto: HÅKON TORGRIMSEN
  SLIPPER SIGNALENE GJENNOM: Håkon Torgrimsen har skåret ut et felt i dørene i sin spesialdesignede TV-benk, trukket dem med stoff - og kan dermed styre elektronikken selv med dørene lukket. Foto: HÅKON TORGRIMSEN Vis mer
  Lekekjøkken

  Jada, du kan kjøpe alskens lekekjøkken, men de er ganske små, ofte i plast - og med få andre bruksmuligheter. Men småtassene synes jo det er gøy å leke med ...

  Jeaneth Mørum har sendt oss bilder av en løsning de selv har laget - av en Ikea Expedit-hylle (Expedit er for øvrig erstattet av Kallax). Og denne løsningen har flere bruksmuligheter:

  - Vi bor i en liten leilighet og ønsket en fin plass hvor vi kunne stue unna alt av bøker, duplo, dukker osv. Samtidig ønsket datteren vår seg et lekekjøkken, og siden vi ikke hadde plass til begge deler måtte vi få det til å fungere sammen. Vi valgte derfor å modifisere Expedit hyllen fra Ikea, og lage et lekekjøkken og oppbevaringsplass for leker, forteller Mørum.

  - Vi gjorde hyllen lavere, lagde hull for en enkel matbolle, satte på kran og diverse deler fra et lekekjøkken vi hadde arvet. Så festet vi på en plate på baksiden og brukte diverse vareprøver på fliser og er speil til å lage kjøkkenveggen, forteller hun.

  - Veldig enkelt å lage og praktisk er det jo også!

  SMART LEKEKJØKKEN: Denne smarte, egenlagde lekekjøkkenet har flere praktiske bruksmuligheter, som oppbevaringsplass for bøker og andre leker. Foto: JEANETH MØRUM
  SMART LEKEKJØKKEN: Denne smarte, egenlagde lekekjøkkenet har flere praktiske bruksmuligheter, som oppbevaringsplass for bøker og andre leker. Foto: JEANETH MØRUM Vis mer


  Utnytt plassen!

  De færreste av oss får noensinne nok oppbevaringsplass ... Her har Helena Hjelseth slått to fluen i én smekk - og fint er det også:

  - I vårt lille sommerhus på Österlen i Skåne i Sverige, satte vi inn nytt Ikea-kjøkken. Langs hele ene veggen har vi brukt skuffer og lagt benkeplate oppå. På denne måten har vi fått god oppbevaring og hyggelig sitteplass i gang og ved kjøkkenbordet, forteller Hjelseth.

  image: Her er lesernes smarte møbel-modifiseringer


  Designer-inspirert fuglelampe

  Designerlamper er ofte griselekkert - men dessverre også oftest grisedyrt. Her har kollega Karoline Brubæk latt seg inspirere av Birlamp fra franske Challierès, og laget en hjemmesnekret løsning.

  Hun har brukt kobberskjerm og oppheng samt pære fra Clas Ohlson, og fugler fra Søstrene Grene.

  Originalt koster de franske fuglelampene fra cirka 2.000 til 5.500 kroner. Hos Clas Ohlson koster oppheng 79 kroner og lampegitter 189 kroner (begge fra North Light).

  Les også: Slik lager du egne lamper

  DESIGNER-INSPIRERT: Inspiert av mange-tusen-kroners-lampene fra franske Challierès. Foto: KAROLINE BRUBÆK
  DESIGNER-INSPIRERT: Inspiert av mange-tusen-kroners-lampene fra franske Challierès. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer


  Har du modifisert eller redesignet Ikea-møbler eller andre møbler? Send oss gjerne bilder og tips på denne epost-adressen.