Håndlaftede hytter og reisverkshytter til 1 krone: Kjempekupp eller kjempebløff? Foto: Finn.no
Håndlaftede hytter og reisverkshytter til 1 krone: Kjempekupp eller kjempebløff? Foto: Finn.noVis mer

Her er hyttene du har råd til

Glem de rådyre 1-kronershyttene. Vi har funnet frem til rimelige fjellhytter.

I finanskrisetider kan du gjøre et realt hyttekupp, skal vi tro annonsene på finn.no. Her ligger hele ni hytter ute med prisantydning 1 krone, og to hyttetomter til 12 kroner. For godt til å være sant? Ja.

Sjekk bildespesialen lenger ned i artikkelen for prisantydninger du faktisk kan forholde deg til.

Finn-systemets feil

På Rauland kan man få kjøpt hytter i laftet sibirsk lerk til furupris. Prisantydning: 1 krone..

- Vi satt prisantydning til en krone, fordi vi har lagt ut flere modeller. Finnsystemet krever at man må legge ut en pris, men du skal finne nøyaktig pris i annonsen, sier Frank Brubakken, megler i K2, til DinSide.

Brubakken henviser til bildetekster under bildene, men vi finner ingen priser her.

Finn-systemet tillater ikke at man dropper prisantydning. Men må man virkelig velge en krone og ikke minstepris? Foto: Finn.no
Finn-systemet tillater ikke at man dropper prisantydning. Men må man virkelig velge en krone og ikke minstepris? Foto: Finn.no Vis mer


- Da må det være en feil, og det skal vi rette opp med en gang, sier Brubakken, og legger blidt til: - Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette.

Dersom du skulle være interessert i en av de laftete hyttene kan megleren opplyse om at de starter på rundt 1,6 millioner - og går typisk opp til 3,3 millioner kroner, avhengig av størrelse.

Les også: Enebolig til en krone? Det finner du på finn.

Forbrukerombudet refser meglerne

DinSide Bolig har ved flere anledninger tidligere tatt opp problemet med meglere som legger ut boliger med lokkepris 1 krone, for å komme høyt opp på søkeresultatet, når de prisbevisste leter etter bolig på finn og tinde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen ganger stemmer det: Her er hyttene som faktisk kostet fra 1 krone.

I en artikkel på VG.no denne uken refser Forbrukerombudet meglere som benytter seg av unaturlig lav prisantydning. Det er både direkte ulovlig og svært villedende.

- Det er kun lovlig hvis det faktisk er meningen at disse boligene skal selges til 1 krone. Hvis ikke det er tilfelle, er dette en lokkepris. Vi har klare retningslinjer til eiendomsmeglerbransjen på dette, og de sier at dette er helt ulovlig, sier Forbrukerombud Bjørn Eirik Thon til VG Nett.

Prisantydningen skal ikke settes lavere enn det selgeren på det gitte tidspunktet er villig til å akseptere, og ikke lavere enn meglers objektive vurdering av prisen. Og i disse krisetider har det faktisk vært tilfeller der enkelte har vært villige til å gi fra seg lavinnskuddsboliger, mot å bli kvitt den enorme fellesgjelden som fulgte med.

Søker du på Finn.no får du 229 treff fra hele landet. En del av dem er luretreff, men det er likevel mye å velge mellom for dem som ikke stiller alt for store krav til størrelse og standard. Ett sted må man jo begynne. Vi har trukket frem et par av dem her for å vise litt av det du kan vente deg:

Lite tømmerhus i skogen, til en halv million. Foto: Finn.no
189.000 er for godt til å være sant, men når vi sier at fellesgjelden er på under 300.000 kan det kanskje være et godt alternativ for deg som vil ha et sted å sove i nærheten av snø og fjell, og ikke alt vedlikeholdsarbeidet. Foto: Finn.no
En liten hytte på under 30 m2, med enkel standard selges på tvangssalg, så her er det mulighet for å gjøre et kupp om du snur deg rundt raskt. Foto: Finn.no
Her betaler du nok aller mest for beliggenheten. Hytten ligger midt i smørøyet, men har dårlig standard og råteskader. Foto: Finn.no
For deg som ønsker det enkle liv - uten moderne fasiliteter som bad og innlagt vann. Foto: Finn.no
Fjelleilighet uten fellesgjeld. Men du må påregne litt husleie for at andre måker og vedlikeholder utendørs. Foto: Finn.no
1 krone? Eller 900.001? Foto: Finn.no