Her er Google uønsket

Innbyggerne vil ikke kartlegges.

På samme måte som skattelistene stadig vekk ønskes unntatt fra offentligheten av landets bemidlede, finnes det de som argumenterer for at Googles særdeles nysgerrige karttjeneste, Google Maps, også gjør det altfor lett for tjuvradder med internettforbindelse å finne fram til velstående nabolag.

Innbyggerne i landsbyen Buckinghamshire i Broughton, England, tilhører nok den siste kategorien. Onsdag denne uka kjeppjaget de Google fra byen.

Mistet bakkekontakten

Landsbyen er allerede kartlagt fra lufta, slik du kan se her. Innbyggerne vil derimot ha seg frabedt å bli overvåket fra bakken.

Google Maps kartlegger nemlig også store deler av verden fra gateplan, hvor de kjører rundt i en anonym, men likevel oppsiktsvekkende kamerabil, som med et 360-graders kamera på taket tar kontinuerlige bilder til bruk i karttjenesten.

En slik bil med takkamera var på vei inn i Buckinghamshire, da en innbygger ved navn Paul Jacobs ifølge Guardian oppdaget den umerka Opelen fra boligvinduet.

Handlekraft

Jacobs løp umiddelbart ut døra, hamret på naboenes dører, og hadde etter kort tid samlet nok mennesker til å stanse Google-bilen. Til slutt ble også politiet tilkalt, og da forsvant Opelen raskt.

Den handlekraftige innbyggeren sier ifølge Guardian at det har vært tre innbrudd i det relativt velstående nabolaget i løpet av de siste ukene, og, sier Jacobs:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvis husene våre finnes over alt på Google, er det simpelthen en invitasjon til enda flere kriminelle om å slå til akkurat her.

En talskvinne for Google sier at husholdninger er i sin fulle rett til å nekte søkegiganten å dokumentere nabolaget, og at biler og liknende blir anonymisert før bildene legges ut på Google Maps.