Her er drømmeanlegget

LYD & BILDE: Vi ba tre HiFi-kjeder anbefale hvert sitt surroundanlegg til rundt 20.000 kroner. Resultatet ble tre unike lyd- og bildeopplevelser. Vi fikk likevel en soleklar favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DVD-bølgen har for alvor nådd trauste nordmenn, men skal du få fullt utbytte av filmopplevelsen holder det ikke med lyd fra TVen - du må ha et surroundanlegg.

Og her er det lett å gå seg vill, markedet renner over av produkter i alle slags prisklasser, forvirrende forkortelser og begreper, og ikke minst mange butikkselgere som ikke evner å gjøre dette forståelig for deg som kunde.

Hver sin smak

Stol på ørene dine, heter det i lydkretser. Nettopp det har vi gjort.

Oslo-butikkene Hi-Fi klubben i Marcus Thranes gate, HiFi Center-kjeden i Henrik Ibsens gate, og Elektro + på Grünerløkka satte alle sammen det de mener er et godt surroundanlegg til ca. 20.000 kroner.

Vis meg resultatene av surround-testen

Savner du Akers Mic, vinneren av vår Hifi-test? Det gjør vi også. Pga. ankomst av nye produkter hadde dessverre ikke butikken mulighet til lyttetesting da vi var innom.

Testen

Johan Antonsson fra Hi-Fi klubben
Johan Antonsson fra Hi-Fi klubben Vis mer

I følge Johan Antonsson fra Hi-Fi klubben kjøper de fleste av deres kunder surroundanlegg for mellom 20 og 30.000 kroner.

- Et surroundanlegg skal ikke bare spille av DVD-filmer, det skal også kunne spille musikk. Valget av komponenter bør derfor være tilpasset filmsmak og den type musikk du liker, sier Antonsson.

- Stort sett får man det man betaler for, men for rundt 20.000 kroner kan du få et anlegg du virkelig blir fornøyd med, sier Antonsson.

Anleggene vi så på besto av DVD-spiller, surroundreciever, samt høytalere. Dvs. to fronthøytalere, senterhøytaler pluss to bakhøytalere. Hi-Fi klubbens anlegg var i tillegg utrustet med en subwoofer.

DVD-spillerne i testen gir alle svært gode bildeopplevelser, men vi har kun vurdert selve lydopplevelsen av musikk og effekter.

Slik gjorde vi det

Vi tok med oss tre DVD-filmer:

  • Metallica live - testlåt :One,
  • A-ha konserten fra Valhall i Oslo - testlåter: The sun always shines on TV & Crying in the rain, samt
  • special edition utgaven av Guy Ritchies "Snatch". Testscene: Den siste avsluttende boksekampen med Brad Pitt.

Vis meg resultatene av surround-testen

Trykk her for å lese forrige ukes HiFi-test av stereoanlegg.

PS: Ideelt skulle vi lånt komponentene med oss hjem og lyttet i helt like omgivelser. Det hadde vi dessverre ikke anledning til. Hos Hifi-Klubben og HiFi Center-kjeden var det egne lytterom, mens vi hos Elektro + måtte stå i butikklokalet.