<strong><b>VED I SEK:</strong></b> Du kan få to sekker fyringsved for prisen av én ved å hendle på riktig sted. Styr unna bensinstasjonene! Foto: Kristin Sørdal
VED I SEK: Du kan få to sekker fyringsved for prisen av én ved å hendle på riktig sted. Styr unna bensinstasjonene! Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Her er det billigst ved

Men pass på: Kampanjeprisene har utløpsdato.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket hva det koster å kjøpe ved i sekk. Akkurat i disse dager er det mange byggvarehus som kjører kampanjetilbud på nettopp ved i sekk, og her er kan det være gode priser å hente.

Du skal merke deg at dersom du er i markedet etter å handle ved i sekk, så har mange av kampanjeprisene utløpsdato - og i noen tilfeller er dette allerede ut denne helga (22./23. oktober). Dersom du ønsker å handle, bør du med andre ord ikke nøle for mye.

Du bør også merke deg at deter stor prisforskjell mellom de biligste og de dyreste i denne testen: Dyreste vedsekk koster det dobbelte av den billigste.

Billigst blant de butikkene som vi har sjekket nå, er Byggmax. Kampanjeprisen deres holder til og med 6. november. Der koster en 40-liters sekk med bjørkeved 44,95 kroner.

Du kan se hele pristabellen lenger ned på siden.

Ikke kjøp her!

Som du kan se av tabellen, er noen av kampanjeprisene gjeldende for flere av kjedenes avdelinger, mens andre er kun for den butikken vi har prissjekket. Vi vil råde deg til å ta en ringerunde til noen store aktører på det stedet der du bor, før du hekter på tilhengeren og kjører ut for å bunkre opp vedlageret.

Vi råder deg i hvert fall til ikke å handle ved på bensinstasjoner, dersom du av en eller annen grunn ikke er tvingende nødt. Som du kan se av tabellen, er prisene der veldig høye i forhold til hva du kan få vedsekken for andre steder. Høyeste pris blant de vi har prissjekket, fant vi hos Esso på Skøyen i Oslo; de vil ha 99 kroner for en 40-liters sekk med bjørkeved.

Bjørkeved er ikke best!

53-55 sekker = 1 favn

Ved i favn, på pall eller i sekk - hvordan kan du vite hva som lønner seg? Og hvordan kan du få en korrekt prissammenlikning mellom de ulike størrelsene?

I denne artikkelen forteller vi deg nettopp det: Hvordan kan du sammenlikne sekker, favn, kubikk, løs og stablet?

I denne artikkelen har vi innhentet priser på ved i sekk, og de aller fleste butikkene vi har snakket med i denne forbindelse, selger ved i 40-liters sekker. Det går 53-55 40-liters sekker på ett favn med ved. Dette tilsvarer igjen 2,4 kubikkmeter med ved.

Her kan du se prisene. Husk å merke deg når kampanjeprisene løper ut:

Ved i sekk (Priser på bjørkeved i 40-liters sekker)
ButikkStedPer sekk (40 l. dersom ikke annet er bemerket)PakkeprisMerknadPris per sekk ved billigste alternativ (alt i 40 liter)
PlantasjenUavhengig, kampanjeavis69,9010 sekker for 490 kronerPakkeprisen gjelder for medlemmer i Plantasjens kundeklubb. Du kan melde deg inn og få kampanjeprisen i butikken. Medlemskap er gratis. Pakkepris gyldig tom. 23. okt .49
ByggmaxUavhengig, kampanjeavis44,95NeiAnnonseavis-pris, gjelder fom. 18. okt. tom. 6. nov.44,95
BauhausUavhengig, kampanjeavis59,904 sekker for 199Kundeavispris, gyldig fom. 18. okt. tom. 29. okt.49,75
MaxboSinsen, Oslo59NeiKampanje som gjelder tom. 22. okt.59
Montér Ragnar NæssStabekk, Oslo554 sekker for 199Pakkeprisen er hele tiden49,75
ByggmakkerBrobekk, Oslo504 sekker for 200Tilbud tom. 22. okt50
StatoilAleksander Kiellandsplass, Oslo1091)NeiSelges i 60-liters sekk73
EssoSkøyen, Oslo99NeiNei99
Shell/7-elevenTøyen, Oslo79NeiSelger også 60-liters sekk med blandingsved til 99 kroner79
Prisene er innhentet 20. oktober. Vi tar forbehold om feil, prisendringer og utsolgte varer.
1) Statoil selger bjørkeved i 60-liters sekk. Jamførprisen (siste kolonne) er omregnet til pris for 40 liter.


Vurderer du biopeis i stedet for vedovn? Sikkerhetsmyndighetene maner til forsiktighet ved bruk av biopeiser, etter at det har vært seks ulykker med biopeiser så langt i år

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer