Her er de nye ungdomsboligene

Husbanken legger om profilen og støtter en rekke nye boligprosjekter rettet mot unge og førstegangsetablerere. DinSide Bolig har oversikten over fremtidige prosjekter.


Tidligere i sommer skrev vi om Husbankens profilendring etter boligmeldingen ble lagt frem i Stortinget. Ikke bare skal banken være en gylden mulighet for de som av forskjellige grunner ikke får lån i bank, men nå skal den også stimulere til nye boliger.

Nå, et par måneder senere, lurer vi på: Hvor kommer disse nye boligene som Husbanken gir støtte til?

Mest i Oslo

DinSide Bolig tok kontakt med Husbanken for en oversikt over nye boligprosjekter som er spesielt rettet mot ungdom. En del av leilighetene er allerede solgt, men vi har tatt dem med i oversikten slik at du som eventuelt ønsker å etablere deg i regionen kan få noe å sammenligne med.

Av de prosjektene vi fikk oversikt over, var det størst tilbud i hovedstaden. De Husbankstøttede prosjektene er populære, men det er likevel mye å velge mellom om man ikke krever å få bosette seg "rett bak slottet". Dyrest i Oslo.

Beveger vi oss nord for Oslo, er det også intens byggevirksomhet, særlig i Mjøsområdet. Stor byggeaktivitet på Nordøstlandet.

Befolkningsvekst

Også i områdene rundt Bergen, Stavanger og Haugesund bygges det boliger. Kanskje for å dekke for den relativt store befolkningsveksten i disse områdene? Billige boliger for vestlendinger.

På Sørlandet er mye solgt ut, men er du på boligjakt i Arendal akkurat nå, kan du gjøre et superkupp! Prisgunstige 3-romsleiligheter i Arendal.

Vet du om noen nye prosjekter som vil passe for ungdom og andre i etableringsfasen? Del gjerne informasjonen med oss og våre lesere i debatten under!


Tidligere saker om Husbanken fra DinSide:

  • Husbanken stimulerer til nye boliger
  • Husbanken har fått 10 milliarder til ungdom