Her er Clas Ohlsons høstnytt

Spesielt en av nyhetene er smart.

Nå har Clas Ohlson sluppet høstkatalogen.  Foto: Elisabeth Dalseg
Nå har Clas Ohlson sluppet høstkatalogen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er Clas Ohlsen-katalogen er ute igjen, men til tross for skryt om "tusenvis av nye produkter", innebærer ikke dette noen stor dreining av vareprofilen. Det er snarere en utvidelse av allerede eksisterende segmenter.

Her er våre førsteinntrykk etter intens blading i den nye høstkatalogen 2013, som slippes i dag, 16. september.

Vi som har handlet på Clas Ohlson helt siden den var en rendyrket mekkebutikk er alltid på utkikk etter nye maskiner, verktøy og remedier som helt sikkert kan komme til nytte en eller annen gang. Mesteparten av de store og sære maskinene, som for eksempel dreiebenker, er ikke lenger i sortimentet, men nye små og hendige maskiner dukker opp.

I høstens katalog dukker det opp flere nye maskiner, både i Clas Ohlsons egen Cotech-serie og fra andre merkeleverandører.

Godt tenkt

Blant de aller smarteste tingene vi fikk øye på i katalogen var Twixit Seal & Pour poseklemme. Den ikke bare låser posen den klemmes på, men utstyrer den med lokk og helleåpning i samme slengen. Pris 29 kroner.

Denne smarte klemmen både lukker poser og byr på helleåpning med lokk. Foto: Clas Ohlson
Denne smarte klemmen både lukker poser og byr på helleåpning med lokk. Foto: Clas Ohlson Vis mer


Nytt elektroverktøy

Tidligere introduserte de 18-volt serien LXC, hvor samme batteri går til alle maskinene. Nå er det tre nye maskiner som dukker opp: Borhammer RDH18 med SDS+ feste til 449 kroner, AG18 115 millimeter vinkelsliper til 349 kroner med 6500 omdreininger per minutt og SA18 kompakt slipemaskin med tilkobling for støvsuger for 279 kroner.

18-volt serien har fått nye medlemmer Foto: Clas Ohlson
18-volt serien har fått nye medlemmer Foto: Clas Ohlson Vis mer


Også de kraftige elektriske Cotech-maskinene med kabel til stikkontakten har fått et par nye medlemmer. En kompakt SDS+ borhammer med 2,6J slagkraft og 710W effekt til 799 kroner, og en ny nøkkelfri multimaskin med støvavsug til 499 kroner.

Dremel kommer med en kombinert løvsag og kontrusag. Foto: Clas Ohlson
Dremel kommer med en kombinert løvsag og kontrusag. Foto: Clas Ohlson Vis mer


To nye varmepistoler har også kommet til, den ene med justerbar temperatur fra 50 til 600 grader. Prisene er henholdsvis 199 og 299 kroner.

Flere nyheter fra Dremel har også dukket opp, vi la spesielt merke til en ny kontursag som både kan brukes på frihånd som en motorisert løvsag, og festet til et bord hvor den fungerer som en tradisjonell kontursag/liten båndsag. Prisen er 1198 kroner.

Nye laserverktøy fra Leica finner en også, men dette er avansert presisjonsutstyr som er bestillingsvare. Prisene ligger mellom 1499 og 3995 kroner. Rimeligere alternativer fra Cotech og Bosch finnes også, blant annet en ny krysslaser til 998 kroner.

En rimelig Cotech avstandsmåler til 699 kroner for avstander opp til 40 meter er nå i sortimentet, samt flere nye skyvelærer med eller uten display fra 99 kroner til 299 kroner.

En ny slipemaskin fra Bosch er også med, med roterende lamellsliperondeller. Den er blant annet godt egnet til å slipe vindussprosser. Prisen er 1398 kroner.

Smart lamellsliper fra Bosch. Foto: Bosch
Smart lamellsliper fra Bosch. Foto: Bosch Vis mer


Datautstyr

I avdelingen for datautstyr og multimedia finner vi nye rutere, SSD-enheter, lynraske minneplugger med USB 3.0 og en frittgående bildeskanner til 899 kroner med minnekort som kan brukes på foto, negativer og dias. Glimrende når man skal besøke slektsgården og grave i gamle minner.

Allsidig skanner som ikke trenger å kobles til datamaskin. Foto: Clas Ohlson
Allsidig skanner som ikke trenger å kobles til datamaskin. Foto: Clas Ohlson Vis mer


Lydutstyr er det også mye nytt av, Philips er nå godt representert, en spesielt artig sak er den gamle ghettoblasteren i moderne utgave, til 1198 kroner.

Ghettoblasteren - får den et nytt liv? Foto: Philips
Ghettoblasteren - får den et nytt liv? Foto: Philips Vis mer


Belysning

LED-pærer kommer i stadig flere varianter og utførelser, og disse har nå blitt svært bra. Både fargtemperaturen og Ra-indeks har blitt så bra at det ikke lenger er noen vits i å bruke verken glødepærer eller halogen-spotter. Men lysrør er fremdels et godt alternativ for belysning i garasje, verksteder og lignende, med svært rimelig pris i forhold til lysstyrke.

På grunn av størrelsen samt den lave spenningen og varmeutviklingen kommer det stadig nye bruksmuligheter for LED. En ny vri var LED-listen som monteres inne i skuffen. Den går på batteri og tennes automatisk når skuffen åpnes. Pris 99 kroner.

LED-belysning for skuffer, batteridrevet. Foto: Clas Ohlson
LED-belysning for skuffer, batteridrevet. Foto: Clas Ohlson Vis mer


Lett og smart

En av de letteste nyhetene er en kabinkoffert som bare veier 1,5 kilo. Den har fått navnet IT-trillekoffert og kommer i flere farger. Prisen er 499 kroner.

Dette skal være verdens letteste kabinkoffert. Foto: Clas Ohlson
Dette skal være verdens letteste kabinkoffert. Foto: Clas Ohlson Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer