Varmekartet gjør det lett å få oversikt over prisnivået i de ulike delene av landet. Kanskje spesielt smart for deg som skal flytte til et nytt sted?  Foto: Finn.no
Varmekartet gjør det lett å få oversikt over prisnivået i de ulike delene av landet. Kanskje spesielt smart for deg som skal flytte til et nytt sted? Foto: Finn.noVis mer

Her er boligmarkedet hetest

Ny tjeneste fra Finn.no gjør det lettere å ta tempen på boligmarkedet.

Etter lanseringen av boliga.no har det vært knyttet store forventninger til hvordan Finn ville svare på konkurransen.

Nå har Finn labs, Finns eksperimentelle lekegegrind, eller utviklingsavdeling, sniklansert en ny tjeneste, Eiendomspulsen, og de vil høre hva du synes.

- Vi har lagt den ut på Lab, for å få tilbakemeldinger fra brukerne, sier Lars Vangen Jordet, direktør for Finn eiendom og bil til DinSide.

Han tror de er godt rustet til å ta opp kampen med boliga.

- De har mye av den samme funksjonaliteten som det vi har, men vi sitter på komplette data og kan bruke det, så vi mener og tror at denne tjenesten vil bli bedre enn boliga sin.

Gå rett til den nye tjenesten og bedøm selv. (Ekstern lenke)

Dette er nytt

Dyrest, billigst, og grafisk fremstilling av prisutviklingen over tid, er blant de andre nye tjenestene. Foto: Finn.no
Dyrest, billigst, og grafisk fremstilling av prisutviklingen over tid, er blant de andre nye tjenestene. Foto: Finn.no Vis mer


Den nye tjenesten bruker tall fra boligannonsene på Finn, og viser det frem på nye måter. Du kan for eksempel gå inn på kartet og få en oversikt over prisnivået rundt omkring i landet, i de ulike fylkene, og helt ned til prisnivået bydel for bydel i de største byene.

For dem som er interessert i å se hvordan prisene har utviklet seg, vises historisk prisstatistikk grafisk. Er du på forsiden for hele landet, vises det som snittpris for hele landet, men du kan også få lokal prisstatistikk ved å klikke deg inn på ønsket område.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg vises de dyreste boligene i området du har valgt frem i et slideshow, og de billigste listes opp. Et speedometer viser også hvor lang tid en bolig ligger på Finn i snitt i ulike områder.

- Dette skal være et verktøy både for kjøper og selger, sier Vangen Jordet. - Vi vet at Finn Eiendom brukes for å holde seg orientert i markedet, og vi ønsker å gjøre det lettere å raskt kunne ta pulsen på boligmarkedet.

Hold deg oppdatert med DinSide: Alt om boligmarkedet og boligpriser finner du her.

Vil utvikle mer

En av de ønskete funksjonene er å også kunne vise frem solgtpris, ikke bare statistikk basert på prisantydning.

- Tanken er å knytte oss opp med data som er tilgjengelig i grunnboka, og hente ut priser derfra også.

Les også: Vil slippe privatpersoner inn på Finn og Tinde