Her er årets julepynt

Velg mellom retro, futuristisk, lekent, fargerikt, klassisk - og en hel haug med engler...

Publisert
Sist oppdatert

Glade jul, hellige jul.

Uten at vi har tenkt å rippe for mye opp i sommerens debatt: Er du glad i å pynte med engler, er dette sesongen for deg. Butikkene bugner av engler, i alle mulige varianter. Lysende, minimalistiske, humoristiske og fargerike.

Det er også mye å hente for deg som har lyst til å spe på eksisterende julepynt - eller prøve noe nytt. For eksempel er adventsfargen lilla sterkt representert i butikkene i år.

<strong>Utendørsbelysning fra Ikea:</strong> Lysekronene Glansa, til 495 kroner for den lille og 1.495 kroner for den største.
Utendørsbelysning fra Ikea: Lysekronene Glansa, til 495 kroner for den lille og 1.495 kroner for den største. Vis mer


La deg inspirere av vår store bildespesial

Nisse-norsk

Er du ute etter en real nissejul, bør du ta turen til de norske butikkene Bohus, Skeidar og Living. Her finner du ikke bare et godt utvalg julepynt, men også et greit utvalg tekstiler.

Selv om disse er definitivt best på nisser, betyr ikke dette at det ikke er mye annet å hente, både for deg som ønsker deg en hvit jul - eller drømmer om litt nye farger i juletiden.

Tips: Er du ikke så glad i for mye nips, invester i tekstiler og pynt som ikke nødvendigvis er julete, men i farger som passer til julepynten. Slik kan du bruke samme duk, puter, glass, service et cetera hele året, satt sammen på ulike måter.

Leken svensk jul

Hos flere av de svenske produsentene finner vi en humoristisk og fargerik variant av julen. På Indiska får du, ikke uventet, orientalskinspirert pynt. Her er det en herlig miks av rødt, oransje, rosa og lilla - med glitter og stas, og eksotiske former, som elefanter til å henge på treet, og pepperkakeformer for deg som har lyst til å spe på mann- og konekaker med sjiraffer, krokodiller og elefanter. I tillegg er det hvit og rød pynt, til deg som liker den tradisjonelle skandinaviske julen.

Åhlens virtuelle julepynter lar deg eksperimentere med stiler og pynt i en nøytral stue. <i>Faksimile fra Ahlens.com</i>
Åhlens virtuelle julepynter lar deg eksperimentere med stiler og pynt i en nøytral stue. Faksimile fra Ahlens.com Vis mer


Ikea blander nytt og gammelt, i årets julekolleksjon. Vi falt blant annet for de gedigne lysekronene i plastikk til utendørs bruk, samt lysrenkene og lysekronene til utendørs bruk som ser ut som snøballer av Ola Wihlborg. Det er mye blanke metaller, både i sølv- og gulltoner, og stort utvalg av juletrepynt for deg som ønsker en grønn, eller lilla jul, i tillegg til den tradisjonelle.

Også Åhlens blander tradisjonell svensk jul med en god porsjon glitter, glamour og bling. Fine svarte effekter for deg som ønsker en monokrom jul, og knæsj lilla og rosa stæsj til deg som ønsker en litt sprekere jul.

Åhlens har også en egen virtuell julepynter, som du kan prøve her.

Klassisk dansk jul

Kongelig dansk englejul. Royal Copenhagen har dekket bord. <i>Foto: Royal Copenhagen</i>
Kongelig dansk englejul. Royal Copenhagen har dekket bord. Foto: Royal Copenhagen Vis mer


Liker du den klassiske stilen, gjør du smart i å vende blikket mot Danmark. Flere danske selskap kan by på nydelige ornamenter til både hus og tre - i skinnende metaller og dekorert glass.

Rosendal presenterer for første gang i år en nydelig kolleksjon ornamenter til juletreet, inspirert av Karen Blixens hjem (hun med Min amerikanske farm og Babettes gjestebud).

Blant våre favoritter er små rammer som kan henge på treet - der både gamle og nye familiemedlemmer kan få plass.

Hakket mer eksklusivt, og med stivere pris, er pynten den danske gullsmeden Georg Jensen. Den danske designeren Ole Kortzau står bak pynt både hos Rosendahl og for Georg Jensen. Royal Copenhagen og Holmegaard har også lignende julepynt. Fås kjøpt hos velassorterte glassmagasin, og på Illums i House of Oslo i Vika i hovedstaden.

La deg inspirere av vår store bildespesial

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer