Her bør du selge den gamle sofaen din

Snøfreser og sofa topper Finns fritekstsøkliste.

Finn-direktør Nina Sandvold Brekke glemte å ta mål da hun kjøpte bruktsofa på Finn. Den kom ikke inn døren, men ble solgt dagen etter - med 500 kroners fortjeneste. Foto: Caroline Roka
Finn-direktør Nina Sandvold Brekke glemte å ta mål da hun kjøpte bruktsofa på Finn. Den kom ikke inn døren, men ble solgt dagen etter - med 500 kroners fortjeneste. Foto: Caroline Roka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsker du å kvitte deg med en gammel sofa, er Finn torget stedet. Der venter hundretusener av kjøpelystne nordmenn. Og de vil kjøpe sofa. Statistikken over mest søkte ord de to siste ukene på Finn Torget viser at det ble utført hele 113.000 søk på sofa.

– Helt normalt, sier Nina Sandvold Brekke, administrerende direktør på Finn Torget til DinSide. Hun forteller at sofa er det aller mest brukte søkeordet, året rundt. Og tar man med relaterte ord som sovesofa, hjørnesofa, 3-seter et cetera, blir det enda flere søk.

– Været i Norge er ustabilt, og vinteren er lang. Kanskje dette er noe av grunnen til at nordmenn er så opptatte av hvordan sofaen deres ser ut, sier Brekke.

Les også: DinSides kræsjkurs til deg som skal selge på nett

Glemte å måle døren

Finn-direktøren har selv erfaring med å selge sofa på Finn. To ganger fordi hun overtok en sofa i forbindelse med flytting, og en gang fordi hun hadde glemt å ta mål av sofaen før hun kjøpte.

- Jeg kjøpte en art deco bruktsofa som var veldig fin, men sofaen var for stor - eller døren for trang, så jeg fikk den ikke inn. Den gikk rett i garasjen.

Men aldri så galt er det ikke godt for noe. Brekke satt inn en annonse på Finn.no dagen etter, og sofaen ble solgt på dagen. Med fortjeneste. Hun fikk 5.000 kroner for sofaen hun selv gav 4.500 kroner for.

Også de to andre sofaene, som hun hadde overtatt sammen med boliger, fikk hun solgt raskt og greit. Den ene var en Ikea-sofa. Hun husker ikke helt hva hun fikk for den, men ifølge Brekke er Ikea-møbler ekstremt populære. Men også den gangen hun skulle selge en litt mindre tidsriktig sofa, gikk salget greit unna.

- Jeg fikk 2.500 kroner for et møbel jeg i utgangspunktet ikke likte.

Mange om beinet

Et søk på "sofa" gir i skrivende stund mer enn 3.500 treff. 3.160 av disse kommer innunder kategorien møbler. Her er det et herlig sammensurium av stiler og prisarter. Mye gis bort om du henter, men du finner også designsofaer for opp til 70.000 kroner her. Ønsker du å tjene på din gamle traver, er Brekkes beste råd å beskrive sofaen så godt som mulig.


- Det er mange som selger sofa. Beskriv den godt, og sett gjerne inn "3-seter" eller andre karakteristikker, slik at man lett finner den når man søker, er hennes beste råd.

Les flere kjøpetips fra Finn-direktøren til høyre

Får du ikke solgt, kan du ihvertfall prøve å slippe å måtte kjøre den bort selv. "Gis bort mot henting" sparer deg for både turen til søppelfyllingen - og eventuelle avgifter. Du kan selvsagt endre pris og annonsetekst i perioden.

Snøfresere populært i vinterkulden

I den snørike kuldeperioden etter nyttår har imidlertid sofaen fått en skarp konkurrent: snøfreseren. I uke 2 og 3 ble det gjort 159.000 søk snøfreser, mot 47.000 samme periode i fjor. Dette er en økning på rundt 240 prosent.

– "Snøfreser" har ligget på toppen av søkelista i flere uker. Jeg kan ikke huske at dette har vært like populært noen gang. Folk har nok den snørike vinteren i fjor friskt i minne, og mange leverandører har utsolgt, sier Brekke.

Boblejakker, spesielt Canada Goose og Bergans, er også populære søkeord i vinterkulden. Og kjøper du brukt, kan du gjøre et realt kupp!

Hvilken snøfreser bør du velge?
Hjelp til kjøpsbeslutningen får du i vår snøfreserguide, eller du kan få tips fra Bygdeservices snøfreserekspert Atle Janssen i disse fire innslagene:

Del I: Ett eller to trinn?
Del II: Motor og drivverk
Del III: Hvor mye bør du betale for en snøfreser?
Del IV: Vedlikehold

Tips oss


Enkelte lesere kan kanskje oppleve våre og andres omtaler av Finns tjenester som nær tekstreklame. DinSides redaksjon har vurdert temaet, og kommet til at vi omtaler denne tjenesten blant annet fordi den såvidt vi kjenner til, er den eneste landsomfattende i sitt slag. Men helt alene er Finn.no likevel ikke, det finnes mange gode, lokale brukttorg, både på nett - og fysiske butikker.

Lauritz.com hadde tidligere showroom i Oslo, men er per nå ikke representert i Norge. Mange liker likevel å handle/lete etter spesielle gjenstander her, og varene kan plukkes opp i Sverige, Danmark eller Tyskland. (Men husk tollgrensene!)

Nettsamfunnet Underskog har lenge hatt et forum som heter "Fred, frihet & alt gratis":
"Dette er et bytteforum (eller gibortforum) for de som har tro på at ikke alt må koste penger. Her kan du bytte bort nytt og gammelt, ting eller tjenester, så lenge du ikke blander inn kudos, gryn eller penger. Trenger du hjelp til noe som ikke er lønnet arbeid eller har du en rabarbraplante til overs så er dette stedet," heter det i beskrivelsen.

Facebook har det dukket opp en lignende gruppe som heter Oslo - gis bort / byttes.

Vet du om andre slike grupper? Tips oss og andre lesere i debatten under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!