Hengelåsen du åpner med mobilen

Men du må likevel huske en kode.

<B>SMART:</B> Du trenger ikke en nøkkel for å åpne denne låsen, det holder med å ha mobilen i lomma. Men hva skjer når du går tom for strøm? Foto: FUZDESIGNS
SMART: Du trenger ikke en nøkkel for å åpne denne låsen, det holder med å ha mobilen i lomma. Men hva skjer når du går tom for strøm? Foto: FUZDESIGNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kickstar-prosjektet Noke (som i «No Key») er forlengst blitt fullfinansiert.

Det handler altså om det som tilsynelatende ser ut som en vanlig hengelås, men kikker du litt nærmere ser du at den er litt annerledes: Her er det ingen inngang for nøkkel.

Smart-lås

Noke snakker nemlig med mobilen din via Bluetooth (etter at du har lastet ned Noke-appen for iOS eller Android), og du trenger ikke engang å dra frem mobil fra lomma. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke ned hengelåsen, så vil den våkne og lete etter appen din og åpne seg.

Er mobilen innen en radius av tre meter, vil den altså automatisk åpne seg - og dermed slipper du å ta ut mobilen av lomma eller veska.

At en app kan erstatte nøkkelen, er ikke noe nytt - som du kan lese her.

Del med andre

Låsen kan deles med andre via appen, og du får dessuten en oversikt over når de enkelte låsene ble åpnet og hvem de ble åpnet av. Så hvis kransekaken i boden mangler noen ringer, er et lett å finne ut hvem den skyldige er.

Noe av det smarte med Noke, er at du kan gi en kompis som skal hente noe på lageret ditt tilgang til låsen én gang - istedenfor å være redd for å han skal rane deg senere.

Denne låsen kan du smile til

Når mobilen går tom for batteri

Hva gjør du så når mobilen din har gått tom for batteri og du er langt ute på et lager i gokk? Jo, da kan du trykke inn selve låsen for å åpne den med en kode du har bestemt på forhånd, og da dreier seg om en «telegraf-kode», der du taster inn din kombinasjon av lange og korte trykk.

Sett lås på godsakene

Noko er vanntett og lithiumbatteriet skal vare i rundt ett år, og kan enkelt byttes uten verktøy. Noke kan også kjøpes sammen med en tilhørende spiralwire og feste for sykkelbruk.

Du kan forhåndsbestille en Noke til 450 kroner (frakt inkludert). Med norsk moms ender opp på en totalpris til 570 kroner. Skal du ha sykkelpakken, legger du på 125 kroner.

Elektronisk lås med mye attåt

Slik promoveres den på Kickstarter: