Heng flekkene i sola

Så lett får du bort pastasaus og salsa fra klærne.

Henger du klær med flekker fra pastasaus eller salsa, trenger du ikke vente lenge på resultatet. Foto: BERIT B. NJARGA
Henger du klær med flekker fra pastasaus eller salsa, trenger du ikke vente lenge på resultatet. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Vi har alle vært borti flekker som ikke vil bort i vanlig vask, og kjerringrådene er mange, selv om de ikke virker hver gang. Men ett funker faktisk, og det sparer deg for tid, penger og bortkastede midler som blir stående ubrukte i ettertid.

Har du spist taco eller kanskje spaghetti bolognese, og fått tomat- eller salsaflekker på klærne, som er umulige å få bort i ettertid?

Du trenger faktisk ikke noe annet enn fint vær.

>> Fjerner sitron flekkene? Vi har testet om kjerringrådet funker

Sola gjør jobben

Kjerringrådet vi har testet ut har vi fått fra Mexico, hvor antallet salsa-flekker på klærne etter all sannsynlighet overgår norske forhold. Det samme gjelder antallet døgn med sol og varme.

Nå lurer du kanskje på hva sol og varme og Mexico har med flekkfjerning å gjøre. Men det er høyst relevant. Trikset i selveste tacolandet går nemlig ut på å vaske de flekkete klærne på normalt vis, før man henger dem til tørk i sola.

Etter noen timer i sola er flekkene vekk, sola bleker dem nemlig bort.

Høres det for godt ut til å være sant, har vi prøvd ut trikset under norske aprilforhold.

Les også: Vasker billig vaskepulver like godt som det dyre? Les vår test

Væravhengig kjerringråd

Til ære for DinSides lesere har undertegnede spist spaghetti til middag, sølt noen flekker på sin hvite skjorte, for så å teste ut dette kjerringrådet mot flekker.

Fordelen er uten tvil at det er veldig enkelt, siden det ikke krever noe ekstra arbeid utover det å vaske klærne på vanlig vis. Ulempen er at vi bor i Norge, og det er dårlig med klestørk i sola i vinterhalvåret.

Men, det skal sies at det var minusgrader ute da vi hengte ut den nyvaskede, men fortsatt flekkete skjorta. Likevel forsvant flekkene på et par timer i sola!

Sjekk selv i bildene under:

Skjebnen vil ha det til at man har hvit skjorte på seg når det er pasta til middag. Foto: Berit B. Njarga
Skjorta er vasket på 40 grader, men flekken er der fortsatt. Foto: Berit B. Njarga
Heng de flekkete klærne i sola noen timer. Foto: Berit B. Njarga
Borte? Ja, faktisk! Flekken forsvant etter et par timer i sola. Foto: Berit B. Njarga


Er derimot ikke været på din side og sola uteblir, kan det være greit å ha flekkfjerningsmiddel eller andre remedier på lur. Her kan du lese flere gode tips om fjerning av diverse andre flekker, som fra kaffe og syltetøy til rødvin og stearin.

Les også: Du kan bruke cola som rengjøringsmiddel