Detalj fra Oslo-lampen av Ove Rogne for Northern Lighting. <i>Foto: Northern Lighting.</i>
Detalj fra Oslo-lampen av Ove Rogne for Northern Lighting. Foto: Northern Lighting.Vis mer

Heftig interiørhøst

Interiørbransjen blåser i novemberdepresjoner, og markedet blomstrer opp. Flere spennende nye konsepter har åpnet dørene denne måneden.

Bare norsk

- Det er så mange flotte produkter i Norge, men få vet hva som er norsk og hvor man finner produktene, sier Marianne Lien, en av gründerne bak den nyåpnete gavebutikken Pur Norsk. - Vår ambisjon er å inspirere folk til å tenke norsk, og vi håper at folk vil bli positivt overrasket når de tar turen innom butikken.

Pur Norsk gjør akkurat det som står på skiltet. Her er alt norsk: Fra malingen på veggen til fonten i logoen, innredning, belysning - og selvsagt produktene som selges. - Det vi har sagt er at idé, design eller produkt skal være norsk, sier Lien til DinSide Bolig.

Butikken fører alt fra tradisjonelle norske møbler, til moderne designobjekter, barneleker og kuriositeter. Blant produsentene og designerne finner vi både større etablerte navn som Johan Verde, Figgjo og Norstaal, og mer eller mindre kjente nykomlinger som Swims, Moods of Norway, Opp & Lek og Northern Lighting.

Heftig interiørhøst


Lien har bakgrunn fra reklamebransjen, mens samboer og medgründer Lasse Altern Halvorsen er arkitekt. Pur Norsk åpnet dørene og nettsiden sin i dag. Går alt etter planen vil nettbutikken åpne før jul, slik at ikke bare dem som bor i eller besøker hovedstaden kan handle norsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem: Pur Norsk
Hva: Selger norsk design
Hvor: Theresesgate 14, på Bislett i Oslo.
På nett: Pur Norsk

Bare sofaer

Rimelige og tidsriktige sofaer fra divan.no
Rimelige og tidsriktige sofaer fra divan.no Vis mer


En annen nykommer er sofaforhandleren Divan, som flytter sin virksomhet fra et lite showroom på Sagene til Trondheimsveien 10. Divan har spesialisert seg på sofaer, som er produsert i Kina, som selges rimelig til norske forbrukere.

- Produktene er for det meste importert fra forskjellige provinser i Kina. For å sikre den riktige kvaliteten, har vi vært 5-6 ganger i Kina det siste året, sier gründer Anders Aasen til DinSide.

Divan leverer møbler til hele landet, og prisene er rimelige: En treseter, toseter og en lenestol av typen Edge, får en for under 10.000 kroner.

Heftig interiørhøst


Hvem: Divan
Hva: Selger kinesiskproduserte sofaer
Hvor: Nett - og fra nye lokaler i Trondheimsveien 10 i Oslo.
På nett: Divan

Bare én

Ser du noe du har lyst på i butikken One bør du kjøpe det. Det prisbelønte designbyrået Bleeds konseptbutikk har nemlig også et rimelig selvforklarende navn: Her finner du bare ett eksemplar av hvert produkt. Eller Buy one, it's gone, slik det står i butikkens slagord.

Her finner du alt fra nytt norsk design, for eksempel klær fra Arne og Carlos, møbler fra Norway Says og skohyllen vi er så forelsket i fra Frost Produkt, til kuriosa fra Japan, klær fra Marc Jacobs og Issey Miyake - og prototyper fra unge norske designere. (Ihvertfall var dette i butikken sist gang vi rakk innom.)

Butikken har omvendte åpningstider, det vil si den er stort sett IKKE åpen, og opplyser om når dette er, men er du i hovedstaden torsdag ettermiddag eller lørdager, kan du stikke innom å få fatt i ditt unikum.

Heftig interiørhøst


Hvem: One
Hva: Selger unikt design
Hvor: Trondheimsveien 2, på Grünerløkka i Oslo.
På nett: One

Under ett tak

En million sebraer fra den sørafrikanske butikken Springbok. Foto: Elisabeth Dalseg
En million sebraer fra den sørafrikanske butikken Springbok. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Torsdag åpnet også det nye interiørhandlesenteret House of Oslo. Dette er Norges eneste senter som kun er dedikert til interiør, hovedvekten er på såkalte plukkvarer, ting en kan plukke med seg å bære hjem - men det er også rom for større møbler, som for eksempel sofaer fra danske Raun.

- Det kjennes veldig bra å endelig kunne åpne, sier en stolt senterleder Gunnar Molander til DinSide. - Har det ikke blitt flott?

Som trekkplaster har House of Oslo klart å lokke det danske boligmagasinet Illums. Tre etasjer dansk design og en gigantisk glassfasade som ligger innbydende ut mot Munkedamsveien og Aker Brygge. Tidligere i år kåret Financial Times Illums bolighus i København til verdens beste møbelbutikk.

Andre butikker i det nye senteret er: Springbok (sør-afrikanske møbler og interiørvarer), Stilverk, Jernia, Åhlens (med stor ny Muji-avdeling), Ha det på badet, Artista, Home og Galtung Interiør.

Heftig interiørhøst


Hvem: House of Oslo
Hva: Norges første kjøpesenter viet interiør
Hvor: Ruseløkkveien 26, Vika i Oslo.
På nett: House of Oslo

Les mer om konseptet og se utviklernes første skisser

Musselmaler fra Royal Copenhagen på Illums, på den offisielle åpningen. Foto: Elisabeth Dalseg
Musselmaler fra Royal Copenhagen på Illums, på den offisielle åpningen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer