<strong><B>FORANDRER VILKÅRENE:</strong></B> Etter å ha fått mye kritikk har HBO Nordic nå forandret abonnementsvilkårene sine.
FORANDRER VILKÅRENE: Etter å ha fått mye kritikk har HBO Nordic nå forandret abonnementsvilkårene sine. Vis mer

HBO Nordic snur i bindingssaken

Vil nå tilby alternativ til årsabonnement.

Publisert
Sist oppdatert

Etter en offensiv start med lansering i Stockholm i august i år og løfter om månedspris for abonnement på under 10 Euro, har de siste ukene vært striere for den amerikansk-nordiske strømmingstjenesten HBO Nordic.

Først gikk sjefen for selskapet, Hervé Payan, ut med et offentlig brev til potensielle kunder på HBO Nordics Facebook-sider med forklaring på hvorfor selskapet ikke lanserer oktober i år likevel, slik de først lovet.

Deretter dukket det ganske uventet opp informasjon på de samme Facebook-sidene om at HBO Nordic kun ville tilby abonnement med 12 måneders bindingstid, og at det heller ikke ville være mulig med en gratis prøveperiode ala det blant annet nyetablerte Netflix tilbyr.

Måned-for-måned-betaling ville altså heller ikke være en mulighet.

I strid med loven

Det gjorde at Forbrukerrådet rettet en advarende pekefinger mot selskapet.

– I sin nåværende form er HBO Nordic ulovlig i henhold til norsk lovgivning, fortalte Petter Ravne Bugten til nettstedet hardware.no.

Men nå snur HBO Nordic.

Hardware.no har fått tak i en kopi av brevet som HBO Nordics advokater har sendt til Forbrukerombudet, der det blant annet heter at selskapet naturligvis er kjent med norsk lovgivning rundt bindingstid, og at de derfor nå vil gi et tilbud til kunder som ikke ønsker å binde seg til tjenesten i et helt år.

Ukjent pris

Advokatene går ikke konkret inn på hvordan den alternative betalingsmodellen ser ut, og de sier dermed heller ikke noe om hvor mye kunder som ikke ønsker å binde seg må betale per måned.

Vi vil anta at prisen på 79 kroner per måned for et tolvmånedersabonnement blir stående, og at kunder som ikke binder seg derfor må betale ekstra, men dette er altså ikke bekreftet.

Det første som må skje er uansett at HBO Nordic lanserer strømmingstjenesten, som altså opprinnelig skulle skje i oktober. Vi venter i spenning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer