HBO åpent for alle i Norge

Fire måneder etter har amerikanerne klart å få fingeren helt ut.

ÅPENT FOR ALLE: Nå er det bare å registrere seg hos HBO om du er interessert. Det koster 79 kroner måneden om du binder deg i 12 måneder, eller 129 kroner måneden uten binding.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Bjørn Eirik Loftås
ÅPENT FOR ALLE: Nå er det bare å registrere seg hos HBO om du er interessert. Det koster 79 kroner måneden om du binder deg i 12 måneder, eller 129 kroner måneden uten binding. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HBOs lansering i Norge kan umulig kalles en suksesshistorie.

Onsdag 15. august i fjor ble det kjent at både HBO og Netflix skulle komme til Norge. Et par uker senere sa HBO at de skulle være på plass i oktober. Slik gikk det ikke. Avtaler med Samsung gjorde lanseringen oppdelt, og ikke minst: Treg. Først i desember fikk vi i DinSide sett tjenesten. Krydre dette med bråk rundt vilkår og lange bindingstider, så får du en HBO-lansering som neppe var det amerikanerne drømte om.

Ikke før i dag, altså omlag fire måneder senere enn det de ga inntrykk av, kan alle registrere seg for å se HBO-serier og -filmer på nett.

Dette er forøvrig også langt etter Netflix, som ble lansert for alle nordmenn den 16. oktober i fjor.

"FEIL!": Så dette navnet er altså ikke i tråd med HBOs navnregler, nei. Beklager, dere får ta det opp med foreldrene mine.
"FEIL!": Så dette navnet er altså ikke i tråd med HBOs navnregler, nei. Beklager, dere får ta det opp med foreldrene mine. Vis mer


Kronglete registrering

Å registrere seg som ny kunde viste seg imidlertid å være mer krevende enn antatt.

Undertegnede har et langt navn – fire navn, rettere sagt – og dette likte HBO dårlig. "Kun bokstaver kan brukes" maste HBO, og mellomrom var tydeligvis problemet. Vi måtte dermed lage det kreative fornavnet "OlePetter", og droppe mellomnavnet.

Hvor godt er utvalget på HBO i Norge? Og hva med kvaliteten?

HBO er også nøye med passordet. Vårt passord med syv tegn, både bokstaver og tall, var ikke godt nok. Kravet er minst syv tegn, minst én liten og én stor bokstav og minst ett tall.

Når disse kravene ble innfridd var det bare å registrere bankkortet for å fullføre prosessen. Men så kom neste punkt, som var å installere Widevine-tillegget i nettleseren. Tillegget eies av Google, og brukes til å optimalisere video, samt legge inn skrivebeskyttelse (DRM). Etter en omstart av nettleseren var dermed klare for å se hva HBO har å by på.

HBO og Airplay

Et ankepunkt ved HBO har vært mangelen av Airplay-muligheter. Altså det å kunne sende video fra Apple-produkter til Apple TV.

Vi har tidligere meldt at dette skal komme, og nå forteller HBO at Airplay-speiling allerede er mulig på iPhone 4S, iPhone 5, Mac OS X 10.8, iPad 2 og iPad 3.

En egen Airplay-funksjon skal komme i iOS-appen i løpet av februar.

HBO: – Vi er ikke redde for Netflix!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!