<i>Foto: Kristian Owren / ifi.no</i>
Foto: Kristian Owren / ifi.noVis mer

Harmoni på boks

Smarte våtservietter på boks forhindrer at både du og hjemmet ditt ser ut som dere har vært i krigen mens du pusser opp.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Akkurat slik småbarnsforeldre må ha jublet den dagen engangsbleien kom, bør alle som pusser opp hilse disse våtserviettene fra Fibotex velkommen.

Aldri mer fikling med white spiritflasken med sleipe tapetlimfingre. Ikke mer småflekker som størkner fast, fordi en ikke orker å finne frem filler og flekkfjerner, eller klut og vann underveis.

Akkurat det som står på pakken

Det er ikke så ofte vi kommer over ting som gjør akkurat det som står på pakken, men Smarte våtservietter leverer faktisk nesten alt de lover:

  • Tar bort olje- og plastmaling, fett, tjære, olje, lim m.m. fra hender verktøy, vinduer, gulv, tre etc.
  • Skånsom for hendene
  • Frisk sitronduft - inneholder Aloe Vera
Det vil si: Den leverer det viktigste, det vi bryr oss om. Smarte våtservietter er en superenkel, lett tilgjengelig oppussingsflekkfjerner på boks.

Disse våtserviettene er lett tilgjengelig fra boksen sin, og tar bort det meste uten at en trenger å anstrenge seg. Den har ihvertfall fjernet det vi har sjekket den på: Tapetlim, vannbasert maling, oljemaling og våtromsmaling. Vi har til og med fått renset bort årsgammel maling fra noe malingsverktøy - men her skal det sies at vi ikke fikk bort de aller verste flekkene.

Tapet er populært, tapetlim på avveie er upopulært. Foto: Ifi.no Foto: IFI
Tapet er populært, tapetlim på avveie er upopulært. Foto: Ifi.no Foto: IFI Vis mer


Lover litt for mye?

Våtserviettene lover i tillegg å være både skånsom og "bra for hendene", og skal ettersigende inneholde tre fuktighetsbevarende og antiseptiske ingredienser. At det sliter mindre på hendene enn white spirit skal vi skrive under på, men å si at det er "bra" for hendene er nok en overdrivelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fingrene føles lett fettete og klissete etter bruk, og selv om serviettene skal inneholde både vitamin E og A, hvete-ekstrakt og aloe vera, er det første vi har lyst til å gjøre etter vi har brukt dem å skrubbe hendene godt, med en ekstra fettløselig såpe. Og ta på en god fuktighetskrem.

Den er likevel langt mer skånsom enn andre typer flekkfjernere vi har brukt før, og det er vel strengt tatt meningen at man skal vaske hendene etter å ha brukt en flekkfjerner? Pukt tre på løfte-listen (frisk sitronduft - inneholder Aloe Vera) forledet oss til å tro at en ikke skulle vaske hendene etterpå, men det vil en nok kjapt finne ut at en må.

Miljø?

Engangsservietter er kanskje ikke særlig miljøvennlig, men det er et bedre alternativ enn å bruke filler & løsemidler. Produktet inneholder ingen miljøskadelige stoffer, og kan behandles som vanlig avfall etter bruk.

Pris: En drøy femtilapp hos din malings- eller byggevareforhandler.