Også BDS-systemet kan denne høsten fås i hvit utførelse. Vi liker også at 3D-støtte, samt 3 ekstra HDMI-innganger er på plass. Foto: Per Ervland
Også BDS-systemet kan denne høsten fås i hvit utførelse. Vi liker også at 3D-støtte, samt 3 ekstra HDMI-innganger er på plass. Foto: Per ErvlandVis mer

Harman skifter farge

Hvis kjæresten din er lei av sort, kommer hun til å like Harman/Kardons høstnyheter.

IFA 2011: Harman/Kardon har hatt stor suksess med sine høyttalerpakker i HKTS-serien. Tidligere i år lanserte de også BDS800-systemet, en komplett alt-i-ett løsning for deg som bare vil ha en HDMI-kabel fra anlegget og opp til TV-en.

Ny farge, og oppdatert BDS

Men hittil har Harman/Kardon utstyret stort sett vært låst til sort finish, en farge som kanskje ikke alle landets interiøreksperter er like glade i.

Den gode nyheten er altså at hvitt blir et nytt fargealternativ på flere av produktene, og vi regner med at de kommer til en butikkhylle nær deg i god tid før juleshoppingen starter.

Også BDS-systemet kan denne høsten fås i hvit utførelse. Vi liker også at 3D-støtte, samt 3 ekstra HDMI-innganger er på plass. Foto: Per Ervland
HKTS 16 til venstre, HKTS 30 til høyre - begge i ny hvit utførelse, også på subwooferen. I Norge blir det antagelig HKTS 30 som blir aktuell. Foto: Per Ervland
HKTS 16 til venstre, HKTS 30 til høyre - begge i ny hvit utførelse. I Norge blir det antagelig HKTS 30 som blir aktuell. Foto: Per Ervland
Men ikke fortvil; Harman fortsetter selvsagt også med sort. Fordelen er at du nå også kan ha en sort BDS og hvite høyttalere, eller omvendt. Foto: Per Ervland
Også BDS-systemet kan denne høsten fås i hvit utførelse. Vi liker også at 3D-støtte, samt 3 ekstra HDMI-innganger er på plass. Foto: Per Ervland


På høyttalerserien HKTS, er det i utgangspunktet 16 og 30 som blir tilgjengelig i hvitt. Her til lands ser det imidlertid ut som om det er HKTS 30 som blir prioritert, og prisen på det hvite alternativet vil i utgangspunktet være cirka 500 kroner dyrere enn det sorte.

Veiledende pris vil dermed havne på 6.500. (Merk deg likevel at nettbutikkprisen i dag ligger på rundt 5.000 for det sorte settet, så hvis du legger på 500 kroner her bør du nærme deg.)

Med i pakken følger det som vanlig fra Harman både høyttalerkabler, bordstativ og veggfester. Hvis du i stedet vil ha et matchende gulvstativ i sort eller hvitt, kan det kjøpes i tillegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktig endring på BDS-serien

Hvis du har vært på jakt etter et komplett surroundanlegg, har det hittil vært BDS800-systemet som har vært storebroren i klassen. I praksis er dette en Blu-ray receiver hvor du får med høyttalerpakken HKTS 30 på kjøpet, en praktisk alt-i-ett-løsning altså.

Vi likte anlegget godt når vi fikk det demonstrert i mars måned, men siden det manglet ekstra HDMI-innganger og 3D-støtte, lå det utstyrsmessig et stykke bak konkurrentene.

Den gode nyheten er derfor at de nye BDS-systemene, som nå vil hete BDS 270, 370, 470, 670, 770 og 870, alle vil komme med 3 HDMI-innganger og 3D-støtte på plass.

Også i BDS-klassen skal du kunne velge hvit farge på enkelte produkter, og storebror i hvitt vil få navnet BDS 776 White for å skille seg fra BDS 770.

Fargemiks er lov

De rene Blu-ray receiverne 270 og 570 kan fås i både hvitt og sort, noe som betyr at du kan ha en sort receiver, men hvite høyttalere - eller omvendt. Praktisk for deg som allerede har andre sorte stereokomponenter, men har lyst på hvite høyttalere altså.

270 blir det billigste 2.1 systemet (altså Blu-ray receiver forberedt for to høyttalere og subwoofer), og vil ligge på rundt 7.000 kroner både i hvit og sort utførelse. Mens 5.1 systemet BDS 570 (2 front, center, 2 bakhøyttalere og subwoofer) vil ligge på rundt 8.000 kroner for begge de to fargealternativene.