BDS800-pakken fra Harman. Foto: Produsenten
BDS800-pakken fra Harman. Foto: ProdusentenVis mer

Harman-Kardon BDS800

Hvis du er lei av løse komponenter i hjemmekinosystemet kan BDS800 være et alternativ.

Å gjøre det enkelt, uten å gå på bekostning av lyden. Det var utgangspunktet til Harman når de satte sammen BDS800-pakken, og siden du kun trenger en HDMI-kabel fra anlegget og opp til TV-en, bør det i hvert fall være enkelt nok.

Alt om TV og hjemmekino på DinSide

Alt i ett + høyttalere

Hjemmekinosystemet består av BDS-enheten, som altså er en surroundforsterker, Blu-ray spiller og FM-radio. Blu-ray spilleren spiller selvsagt også CD- og DVD-plater, og du får i tillegg USB-inngang som blant annet takler det populære MKV-formatet.

(Vil du koble til iPoden eller iPhonen din må du kjøpte dokkingstasjonen The Bridge 3 ved siden av.)

BDS800-pakken fra Harman. Foto: Produsenten
Høyttalerstativ fås kjøpt som ekstrautstyr. Foto: Øyvind Paulsen
Den medfølgende fjernkontrollen er også programmerbar, slik at den støtter de fleste TV-merker. Foto: Øyvind Paulsen

Med i pakken følger også høyttalerne HKTS 60, som består av fem satellitthøyttalere og en aktiv subwoofer med 200 watts forsterker. Som vanlig fra Harman leveres satellittene med feste for veggmontering i pakken, men vil du ha stativer kan disse kjøpes som ekstrautstyr (se bildespesial).


Hva med lyden?

Vi fikk en rask demonstrasjon av anlegget på et pressemøte i Oslo, og til tross for at lokalet var stort var førsteinntrykket positivt. Noen ren test, eller sammenligning mot konkurrentene hadde vi imidlertid ikke mulighet til, så her henviser vi til Lyd og bilde som har sammenlignet BDS800 med flere konkurrenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tamt lydbilde? Slik får du surroundlyd på RiksTV-sendinger

Men vær klar over

Akkurat nå ser vi at BDS800-settet selges til rundt 9.995 kroner, og skal du fylle opp en liten stue eller kjellerstue med surroundlyd, kan det altså være verdt en titt.

Vi savner imidlertid et par ting:

  • BDS800 har ingen HDMI-innganger, noe som gjør at du må bruke optisk/koax-kabel fra TV-tuneren eller spillkonsollen din for å få digitallyd. Det er også problematisk for deg som har et videokamera med HDMI-utgang.
  • Anlegget har heller ikke 3D-støtte, noe som nå begynner å bli standard hos de japanske og koreanske konkurrentene. 3D-funksjon vil også bli vanlig på nesten alle TV-er fra mellomklassen og opp i 2011, så her bør du altså være sikker på at 3D ikke er aktuelt for deg før du slår til.
Er anlegget for godt? Se vår guide til lydisolering.