Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Har du plass til drømme TV-en?

Mobilen kan gi deg svaret.

Mens en 42-tommer ble ansett som en monster-TV i 2003, er det i dag stadig flere som kjøper store modeller i 55- og 60-tommers klassen.

Men har du egentlig plass til en så stor TV i stuen din, og ikke minst; bør den henge på veggen, eller la den stå på et bordstativ?

Det svaret har Panasonic lyst til å hjelpe deg med.

iPhone-app

Via applikasjonen får du nemlig se hvordan din egen stue vil se ut med Panasonics 2011-modeller, enten du nå har tenkt å henge TV-en på veggen, eller vil ha den på bordstativ.

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Skjermdump - AppStore
Foto: Skjermdump - AppStore
Foto: Skjermdump - AppStore


Appen, som kryptisk nok heter "Panasonic VIERA AR Setup Simulator", kan lastes ned gratis fra AppStore.

Appen bruker såkalt augmented reality, og setter kort fortalt inn den TV-en som passer deg best (etter modell og størrelse) i et bilde av din egen stue. Dette gjør det altså lett å se hvorvidt TV-modellen du drømmer om vil passe inn i veggseksjonen, samtidig som du får et fysisk bilde av hvordan TV-en vil se ut avhengig av om du plasserer den på en TV-benk eller henger den på veggen.

Se videoen for en demonstrasjon:


Slik gjør du det

 1. Last ned og installer applikasjonen på mobilen. Nedlastingslenke
 2. Print ut de to A4-arkene (ett for veggmontering, og ett for TV-bord) fra Panasonics nettside.
 3. Artikkelen fortsetter under annonsen

 4. Drømmer du om å ha TV-en på veggen? Fest arket merket "horizontal marker" på veggen med en teipbit. Ved TV-benk, legg arket merket "Vertical marker" på benken.
 5. Finn fram iPhonen, start programmet. Velg Europa for oversikt over TV-modellene som selges her, finn så en TV-modell som passer dine behov og ditt budsjett.

  Etter å ha valgt TV-modell får du så opp tilgjengelige TV-størrelser i appen. Velg den du ønsker deg mest, og rett mobilen mot en av de to "marker"-arkene.

  Applikasjonen finner så markør-arket, og du får TV-en plassert inn i bildet av din egen stuevegg. Blir TV-en for stor? Da kan du enkelt bytte til en mindre TV-størrelse via applikasjonen.

 6. Er du fornøyd? Du kan ta et bilde av den, eller de modellene som passet best. Bildet kan tas fra flere vinkler, her er det bare å prøve seg fram.

  Resultatet kan du dele med din bedre halvdel via Facebook/Twitter, eller sende på e-post via mobilen.

Begrensninger

Siden dette er en Panasonic-applikasjon er det selvsagt kun Panasonics TV-modeller som ligger inne. Deres modellserie blir du altså svært godt kjent med...

Noen stor ulempe er imidlertid ikke det. Vurderer du en TV fra et konkurrerende merke er det jo bare å merke seg at de fysiske målene på kabinettet stemmer overens. Bredde, høyde, og dybdemål er for eksempel oppgitt på de aller fleste produsentsider, så her er det altså bare å prøve seg fram.

Trykk her for DinSides TV-tester!