I år er det mange som har fått skriftlig advarsel mot innbruddstyver fra politiet - her er skrivet fra Lørenskog Lennsmannskontor.  Foto: DinSide
I år er det mange som har fått skriftlig advarsel mot innbruddstyver fra politiet - her er skrivet fra Lørenskog Lennsmannskontor. Foto: DinSideVis mer

Har du også fått denne lappen fra politiet?

Slik sikrer du boligen mot innbrudd i høytiden.

Det er bedre å være føre var. Og i forkant av julehøytiden har flere politikammer og lennsmannskontor sendt ut varsel om at antallet innbrudd har økt dramatisk, med gode forslag til hvordan man kan sikre boligen sin.

Ifølge et skriv Lørenskog lennsmannskontor har sendt ut, har det vært uvanlig mange innbrudd og grove tyverier i dette distriktet i det siste. I flere av innbruddene har tyvene benyttet seg av stige. Dette for å komme til i annen etasje, som gjerne ikke har alarmsoner.

Her er et av alarmknepene som kan stoppe tyvene

Gode råd:

Har ikke du fått advarsel av politiet i din kommune, kan du kanskje dra nytte av tipsene fra Lørenskog Lennsmannskontor. De gir beboerne følgende råd for hvordan de kan forebygge innbrudd:

  • Ta inn eller lås fast stiger, og snakk med naboen dersom hans stige ligger ute
  • Sett inn, evt lås snøfres, sykler, tilhengere og andre løse verdigjenstander. Hold eventuell garasje lukket og låst.
  • Les også: Har du forsikret det som er i hagen?

  • Vær observant på ukjente personer og biler i nabolaget. Slipp bare inn personer du kjenner, eller som legitimerer seg godt.
  • Unngå overfylte postkasser og varier lysbruken dersom du er bortreist.
  • Naboene er våre beste allierte i kampen mot boliginnbrudd. Snakk med naboen om dette og si ifra dersom du skal bort.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Dersom du ser eller oppdager noe mistenkelig hva personer eller biler gjelder - ring politiet med en gang. Alt for mange venter med å varsle politiet til etter at bilen har reist, eller personen er borte. Prøv å varsle så snart som mulig. Politiets nummer er 02800, nødnummer 112.
Les også: Billig sikring av vinduene dine

Liker små og verdifulle gjenstander

Innbruddstyver er gjerne på utikk etter små, verdifulle og lett omsettelige verdigjenstander, så det kan også lønne seg å gjemme disse unna, gjerne i et låsbart skap eller en safe om du har dette.

Ifølge Jack Frostad, informasjonsdirektør i If forsikring, er tyvene ekstra glad i smykker, dyre klokker, sølvtøy, digitalkameraer, håndholdte dataspill, mp3-spillere, Playstation, bærbare PC-er, nyere mobiltelefoner, solbriller, merkeklær, pass og kontanter.

Slik tyverisikrer du boligen din

Flere tips kan du se i videoen under:


Vil kameraovervåkning bli årets teknohit til boligen?