Har du husket å bytte strømleverandør?

Sjekk hvor mye du kan spare nå!

Det er mange måter å krympe strømregningen på, og en av de smarteste er å velge billigste strømleverandør. Det er også kanskje den aller enkleste.

Hvilken strømleverandør som er den billigste varierer, men det er ikke sikkert den som lønte seg for deg i fjor er billigst i år.

Det første du gjør, er å finne ut hvilken strømleverandør som er billigst for deg og ditt forbruk. Det kan kanskje høres komplisert ut, men vi har gjort jobben enkel for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å taste inn relevante data i vår strømkalkulator.

Her fyller du ut hvilken kommune du bor i, hvilken strømleverandør du har i dag, og hvilken type abonnement du har. Deretter kan du se hvor mye du kan spare på å bytte til en annen leverandør med ulike konktraktstyper. Det er bare å prøve seg frem.

For eksempel: Dersom en familie i Moss som byttet til ett års fastpris på denne tiden i fjor bytter, kan de spare 3.558 kroner på å velge Telinet Energi Online med efaktura og avtalegiro med variabel pris. Bytter de til spotpris, sparer de 1.224 på å bytte til Skandiakrafts spotpris med med prisgaranti. Eller de kan spare 1.447 kroner per år på å bytte til TrønderEnergi Marked AS 1-års fastpris 100% fornybar strøm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk hvor mye du kan spare med vår strømkalkulator

Hvilken type strømabonnement bør du velge?

Det som kanskje kan virke litt forvirrende på noen, er kontraktstypen. Vet du ikke hvillken type du har i dag, har du sannsynligvis variabel strømpris.

Når du skal finne billigste leverandør, kan du sammenligne med ulike kontraktstyper; variabel pris, spotpris, samt fastpris for ett eller tre år. Blir du forvirret av disse begrepene? Da bør du lese DinSides miniguide til de forskjellige strømalternativene: Tre veier til riktig strøm.

Her kan du se alle som leverer strøm til variabel pris
Se prisliste på strøm til spotpris
Se alle fastpristilbudene

Det lønner seg også ofte å bytte til et abonnement med AvtaleGiro eller eFaktura. Disse er fra et par hundrelapper billigere enn tilsvarende abonnement hos samme strømleverandør.

Slik bytter du

Når du så har funnet ut hvilken strømleverandør og hvilket abonnement du ønsker, er veien kort til lavere strømregninger. I Strømkalkulatoren finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av urlen til selskapets nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

Du kommer til å trenge litt informasjon, du ikke nødvendigvis husker på, så det kan være greit å finne frem dette på forhånd:

  • Målerpunkt Id (dette finner du på strømregningen din)
  • Målerstand (bør leses av så nært opptil byttetidspunkt som mulig)
Har du dette klart foran deg, er operasjonen gjort på få minutter: Fyll inn alle felter, og trykk bekreft. Så ordner strømselskapet resten. Din nye leverandør vil informere din nåværende strømleverandør og netteier om leverandørskifte, og omtrent tre uker senere vil byttet skje. Du vil nå motta strøm fra din nye strømleverandør.

Smart strømsparing: Kutt regningen med strømstyring