Har du fått med deg RiksTVs nye funksjoner?

Egen iPad-app for barn, bruk iPaden som fjernkontroll, og C More Play på flere enheter.

<b>C MORE PLAY:</b> Alt innholdet er tilgjengelig i  egen app for RiksTVs-kunder som abonnerer på kanalen. Foto: RIKSTV
C MORE PLAY: Alt innholdet er tilgjengelig i egen app for RiksTVs-kunder som abonnerer på kanalen. Foto: RIKSTVVis mer

Det har skjedd mye på TV-fronten i år, og både Get, Altibox, og Canal Digital kabel og parabol har lansert funksjoner som de selv hevder gir kundene «neste generasjons TV-opplevelser». Men heller ikke RiksTV har ligget på latsiden, noe deres 515.000 abonnenter forhåpentligvis gleder seg over.

Egen app for barna

Allerede i september kom appen RiksTV Junior.

Junior er foreløpig kun for iPad, men det jobbes for at den også skal være tilgjengelig for andre typer nettbrett, uten at RiksTV vil bekrefte noen lanseringsdato.

Som navnet tilsier er appen beregnet på de minste i familien, slik at de skal kunne se på barneinnhold via iPad-en, mens du sitter foran TV-en i stua.

RiksTV Junior er inkludert i den vanlige Rikspakken.

Full styring via iPad

Den vanlige RiksTV-appen har også blitt oppdatert. I tillegg til kanaloversikt lar den deg nå også styre TV-en fra nettbrettet. Foreløpig er dette kun en iPad-app, men en iPhone-versjon skal være rett rundt hjørnet. RiksTV har også en Android-versjon på trappene, og målet der er at den skal komme innen påsken 2015.

RIKSTV-APPEN: Startsiden gir deg god oversikt. Foto: ØYVIND PAULSEN
RIKSTV-APPEN: Enkelt å administrere opptak, appen gir deg også varsling 5 minutter før favorittprogrammene starter. Foto: ØYVIND PAULSEN
RIKSTV-APPEN: Søkefunksjon er på plass. Foto: ØYVIND PAULSEN

Appen skal blant annet la deg bla i TV-kanalenes ukesarkiv, starte TV-programmene forfra, i tillegg til å gi deg oversikt over dine egne opptak. Appen lar deg også sortere etter kategorier, for eksempel serier eller sport, slik at det skal være enklere å finne fram.


Merk deg at innholdet foreløpig må ses via TV-en. Appen brukes altså til å gi deg en raskere og enklere oversikt over hva du vil se på og hva du vil ta opp, men du må altså se det på TV-en.

Appen er gratis, og kan lastes ned og brukes av alle RiksTVs kunder.

Merk deg at enkelte funksjoner, for eksempel «start-forfra»; foreløpig kun er på plass på utvalgte kanaler. (Max, Fem, Vox og TVNorge er på plass, mens TV 2-kanalene er på vei.)

C More Play på nettbrett

RiksTV-kunder som abonnerer på C More Play får fra og med i dag muligheten til å se innholdet på PC/Mac, eller på nettbrett og mobiler med iOS eller Android.

Appene lastes ned fra Google Play eller App Store, mens du via datamaskin må logge inn via nettleseren. Deretter er det bare å velge RiksTV som leverandør, og logge inn med det samme brukernavnet og passordet som på RiksTVs «minside».

Har DU prøvd RiksTVs nye apper? I så fall vil vi gjerne høre om dine erfaringer i debatten under.