Slik nettsiden fremstår nå, står det tydelig at det koster penger, men det er ikke knyttet til bestillingsfunksjonen, men står på toppen av siden. Foto: Boligvurdering.com
Slik nettsiden fremstår nå, står det tydelig at det koster penger, men det er ikke knyttet til bestillingsfunksjonen, men står på toppen av siden. Foto: Boligvurdering.comVis mer

Har du blitt lurt av boligvurdering.com?

Ikke betal regningen, men send inn en skriftlig klage, er rådet fra Forbrukerombudet.

Klagene har de siste dagene strømmet inn til Forbrukerombudet fra personer som føler seg lurt av nettsiden www.boligvurdering.com. Forbrukere har fylt ut et skjema, ikke helt ulik vår egen boligtakstkalkulator, for å få en prisvurdering av boligen sin som de trodde var gratis. I etterkant, har de mottatt en faktura på 499 kroner, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Forbrukerombudet mener selskapet Svensk Bostadsvärdering AB, som står bak nettsiden, bryter både markedsføringsloven og angrerettloven. Ombudet har derfor bedt det svenske Konsumentverket om å stoppe selskapet.

Mottar du regninger du er uenig i, må du selv rydde opp: Se hvorfor.

Klag, ikke betal

Klagene til Forbrukerombudet tyder på at forbrukerne ikke har mottatt tilstrekkelige opplysninger om angreretten og om prisen på tjenesten som markedsføres. Det er heller ikke tydelig nok at man faktisk inngår en bindende avtale om kjøp av verdivurderingen.

Dersom du mener du at du aldri har inngått noen avtale, må du kontakte selskapet og bestride kravet skriftlig, for eksempel ved å sende en e-post.

Så lenge kravet er bestridt, kan ikke selskapet true med inkasso eller ilegge deg inkassokostnader.

I tillegg, stilles det ekstra strenge krav til salg på internett. Alle har i utgangspunktet 14 dagers angrerett, dersom man mottar angrerettsskjema. Dersom et slikt skjema ikke følger med, har du tre måneders angrerett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Klagene til Forbrukerombudet tyder på at slike opplysninger ikke har blitt gitt. Ønsker du å benytte angreretten, sender du en e-post eller et brev til selskapet innen tre måneder etter du mottok verdivurderingen, skriver Forbrukerombudet.

Forbrukere som ikke når frem overfor selskapet, kan kontakte Forbruker Europa.

Ikke et DinSide-verktøy!

Boligvurdering.com er en blåkopi av svenske bostadsvarderingen.se, som også eies av samme selskap. Vi har tidligere blitt kontaktet av en leser som trodde han hadde fylt ut vår boligtakstkalkulator, og i etterkant fått regning fra bostadsvarderingen.se. Dette viste seg selvfølgelig å være en feil, men for ordens skyld:

Vi gjør oppmerksom på at DinSides kalkulator som kan hjelpe deg å finne ut hvor mye boligen din er verdt er helt gratis å bruke. Så mye du vil, og så ofte du vil.