<strong><b>EN SPADE ER IKKE BARE «EN SPADE»:</strong></b> Du trenger flere spader i hagen, og i tillegg til spadens egenskaper bør du også ta med egen vekt og høyde i vurderingen når du skal kjøpe ny spade, tipser hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no Foto: ENDRE VELLENE
EN SPADE ER IKKE BARE «EN SPADE»: Du trenger flere spader i hagen, og i tillegg til spadens egenskaper bør du også ta med egen vekt og høyde i vurderingen når du skal kjøpe ny spade, tipser hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no Foto: ENDRE VELLENE Vis mer

Hageredskapene du bør ha

En spade er ikke bare en spade. Her er forskjellene du bør vite om - og flere hageredskaper som er et must i hagen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert første gang i juli 2016.

Stadig flere av oss ønsker oss en vedlikeholdsfri hage, og investerer både i robotgressklippere og automatiske vanningssystemer - selv om sistnevnte riktignok ikke bør brukes overalt.

Selv om den fullstendig vedlikeholdsfrie hagen nok er en umulighet, finnes det gode råd til hvordan du kan minimere arbeidet - som å velge rett plante, riktig jord og å ikke rydde i bedet!.

Tenk på dette når du skal kjøpe hageredskap:

Men godt hageredskap er også viktig for å gjøre jobben lettere og bedre.

Sammen med hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind, som driver hagebloggen Moseplassen.no, har Dinside laget en serie med videotips om hagearbeid.

Her kan du se hennes beste tips til hva slags hageredskaper du bør ha for å lette hagearbeidet:

<strong><b>DERFOR BØR DU VELGE REDSKAP MED FARGE:</strong></b> Rosa er ikke nødvendigvis bare jåleri. Det gjør det også lettere å finne redskapene igjen om du skulle glemme dem i hagen. Foto: KRISTIN SØRDAL
DERFOR BØR DU VELGE REDSKAP MED FARGE: Rosa er ikke nødvendigvis bare jåleri. Det gjør det også lettere å finne redskapene igjen om du skulle glemme dem i hagen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer- Sett farge på redskapet!

- Et godt tips er også å spraylakke hageredskapet; da finner du det enkelt igjen dersom du skulle glemme redskapene i bedet, sier Holter-Hovind til Dinside.

Så selv om det kanskje ser litt jålete ut med rosa redskaper, kan det faktisk ha en funksjon med farge på hageredskapene.

- Dessuten: Er redskapene laget av metall hele veien så gjør det heller ingenting om du skulle glemme det i bedet. Det kan bli litt rustent, selvsagt, men det er jo bare sjarmerende, sier hun videre.

Se flere videoer i hageserien:

<b>HVILKEN SPADE SKAL DU VELGE?</b> Du trenger en stor, avrundet spade som den til venstre til skikkelig jordarbeid, men til å spa i bedet og dele og flytte planter med bør du ha en lettere spade med rett kant, som de til venstre. Og velg spade etter egen høyde og vekt. - Jeg vet også om mange som kjøper barnespader til å spa i bedet med, sier Holter-Hovind til Dinside.  Foto: KRISTIN SØRDAL
HVILKEN SPADE SKAL DU VELGE? Du trenger en stor, avrundet spade som den til venstre til skikkelig jordarbeid, men til å spa i bedet og dele og flytte planter med bør du ha en lettere spade med rett kant, som de til venstre. Og velg spade etter egen høyde og vekt. - Jeg vet også om mange som kjøper barnespader til å spa i bedet med, sier Holter-Hovind til Dinside. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merLES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer