Hagemøblene som tåler alt

Vi har trålet markedet etter de beste utemøblene som ikke trenger stell! Her er våre favoritter til balkongen, terrassen, hagen - og bassengkanten.

Hagemøblene som tåler alt

  1. Sommerens hagemøbler


Hovedtrender

Skal vi tro utvalget på årets store møbelmesser, er det meste "lov". Men felles for det meste er: Tilnærmet lik vedlikeholdsfritt. Når det blir vår, vil vi bruke tiden på å slappe av i hagen eller på balkongen - ikke sparkle, pusse, male, beise, lakke, olje, gnikke til langt ut i juli.

Vi har hatt øynene åpne i vinter og vår, og funnet frem til en rekke møbler som kun trenger en runde med såpevann en gang iblant.

Se store bilder av møblene vi fant!

Easy chair fra Magis - like fin inne som ute. Eller var det omvendt?
Easy chair fra Magis - like fin inne som ute. Eller var det omvendt? Vis mer


Hagemøbler i plast og plexiglass krever mye mindre stell enn tre- og jernmøbler, så lenge du er flink og sørger for å vaske dem jevnlig, og eventuelt bruke en polérvoks, om det kreves.

Trykk her for å lese mer om vedlikehold av ulike typer hagemøbler

Innemøbler - ute

De siste årene har det poppet opp med superlekre møbler i plast - for både utendørs og innendørs bruk. Er du den heldige eier av Magis' Air stol, eller Kartells Louis Ghost - hvorfor ikke la den se dagens lys om sommeren?

Les også: Sommertrend: Vårt eventyrlige liv for åpen hagescene.

Helstøpte møbler i plast må gjerne stå ute - men det er viktig å huske på at selv om møblene er vedlikeholdsfrie, bør ikke alle innemøbler stå ute i all slags vær. Mens noen tåler både sol og regn, bør andre møbler tas inn om natten. Jo penere du tar vare på møblene - jo penere holder de seg.

- og utemøbler - inne

Det er også en rekke utemøbler som er så pene at vi gjerne tar dem med inn i varmen. Hos Euklides fant vi blant annet den morsomme serien Striped fra Magis, formgitt av de franske Bouroullec-brødrene.

Cane-Line-møblene skal tåle å stå ute år etter år, sommer som vinter.
Cane-Line-møblene skal tåle å stå ute år etter år, sommer som vinter. Vis mer


Skeidar viste oss sin bestselger, Cane-Line-serien. Disse møblene er laget i kunstfiber, og flettet slik at det ser ut som rotting-møbler. Disse møblene skal ettersigende være like fine om ti år, selv om du lar dem stå ute i all slags vær. Men det er ikke bare til hagen og bryggen de selger som varme hvetebrød:

- Det er mange som synes Cane-line møblene vi selger er så pene at de kjøper dem til innendørs bruk, kanskje spesielt til vinterhagene sine, sier Siw Grindaker, informasjonssjef i Skeidar.

På budsjett

Det viktigste er uansett at du finner noe som passer din stil - ditt hus, hage - eller din balkong, og, ikke minst, noe du har råd til. Vi har derfor sett på utvalget til en rekke ulike møbelforhandlere, og funnet møbler for enhver smak - og enhver lommebok.

Det er nå en gang dessverre slik, at en rekke av designmøblene i knallfarger og de evigvarende, alttålende møblene ikke egner seg for alle budsjetter. Heldigvis finnes det råd, også for dem som ønsker å fornye hagen for et litt mindre budsjett.

Felles for dem, er imidlertid at de skal koste deg minimalt med svette, blod og tårer. Du setter dem ut om våren, og tar dem inn igjen om høsten.

Hagemøblene for de late.