Hackit kjøttdeighakker

Er det fredagstacoens nye bestevenn?

Hackit, langt mer effektiv enn en kanskje skulle tro.  Foto: Elisabeth Dalseg
Hackit, langt mer effektiv enn en kanskje skulle tro. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så ofte vi får mange leserhenvendelser om å teste ett og samme lille kjøkkenredskap. Det skjedde med kjøttdeighakken Hackit.

– Kjøpte denne på Rema 1000 og den hakker kjøttdeig som en drøm. Fortjener omtale hos dere og mange andre kan ha nytte av den, skriver en av våre lesere, Sverre fra Bergen, i en e-post til redaksjonen.

Les også: Her er utstyret kokkene ikke klarer seg uten

Hackit?

Handler du på Rema 1000 har du nok ikke kunnet unngå å legge merke til den. Hackit er månedens kjøkkenredskap hos kjeden, og det er, kort fortalt et kjøkkenredskap som kan brukes til å mose, røre eller hakke. Det er laget i hard plast, og ser ut som en mellomting mellom en visp, stavmikser og sleiv. Nordmannen Vegard Ertvaag står bak idéen, industridesigner Hans Kotthaus har utformet produktet, kokkelandslagets Erling Sundal er ambassadør, og plastredskapet produseres også i Norge av Bergen Plastics.

Det er klart vi måtte teste!

Kjøkkenutstyr: Redder disse fredagskvelden?

I bruk

Vi har hakket kjøttdeig, most poteter, laget rotmos, og rørt tyttebær. Vi har knust havre- og digestivekjeks og rørt i gryter. Og vi er langt på vei imponert. Som kjøttdeighakke og potetmoser er den suveren. Nei, den gjør ikke noe annet enn det stekespaden eller potetmoseren gjør, men den gjør det mye raskere – spesielt når det kommer til kjøttdeigen. Bladenes utforming, som om tre stekespader er satt sammen, gjør nemlig at den gjør jobben minst dobbelt så raskt. Kjøttdeigen ble jevnt stekt, i like store biter.

Potetmosen ble også fint most og luftig i rekordfart. Potetmosen ble faktisk litt for fint most for vår smak, vi foretrekker litt biter og motstand, og vi regnet rett og slett ikke med at det skulle gå så fort.

Når det kom til rotmos, og den foretrukne lavkarbovarianten blomkålmos eller -puré, var ikke resultatet like lekkert. For der potetene fort pulveriserte seg, var grønnsakene hakket mer bestandige, noe som også viser igjen i det ferdige produktet. Hackit kan nok fungere til litt overkokt kålrabi og gulrot, men til blomkålmosen vil vi nok fortsatt finne frem stavmikseren. Mushy peas derimot, fikk perfekt hjemmelaget konsistens med Hackit.

Potetmosen ble nesten til puré før vi visste ordet av det. Foto: Elisabeth Dalseg
Potetmosen ble nesten til puré før vi visste ordet av det. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Hackit er god, men ikke sylskarp. Redskapet kom til kort da vi prøvde det på kokesjokolade. Vi ser ikke bort ifra at det kan fungere, men det er ikke mulig ved å bruke vanlig muskelkraft og litt kroppstyngde.. Da foretrekker vi heller å bruke en skarp kniv.

Brukt som hakker eller moser, rett ned i pannen, tåler selv den billigste non-stick-stekepannen bevegelsene. Men heftig røring, mot grensen til visping, i teflonbelagte gryter anbefales ikke. Her vil du nok kunne slite ned belegget fortere enn om du bruker en visp eller sleiv i silikon eller tre.

Taco i helgen? Vi har testet Toros Fresh-Tex-Mex

Konklusjon

Et enkelt redskap som får deg til å bli mer effektiv: Her er det vel ikke så mye å sette fingeren på? Det gjenstår bare titusenkronersspørsmålet: Ville vi kjøpt den? Vi liker Hackit, men hjemme hos oss spises det ikke så mye kjøttdeig. Potetmoseren tar allerede opp plass i skuffen, stavmikseren blomstrer i skapet, og et eller annet sted må grensen gå. For oss går nok grensen ved Hackit. Men så bruker vi så godt som aldri kjøtt- eller karbonadedeig Og det var jo der den virket best!

Er du blant de 400.000 som steker kjøttdeig til taco hver fredag, elsker spagetti bolognese, og ikke har en overfylt skuff til kjøkkenredskaper, kan svaret på spørsmålet over være noe helt annet. En ting er uansett sikkert: Hackit virker. Det liker vi.

Hackit potetmoshakke, 149 kroner fra Hackit.no, og i utvalgte daglig- og kjøkkenvareforhandlere som Rema 1000 og Jernia.

Har utstyrshysteriet på kjøkkenet gått for langt? – Du blir ikke en bedre kokk av å ha kjøkkenet fylt av dyrt utstyr, sier Helle Øder Valebrokk, Norges beste amatørkokk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer