<B>HVORFOR IKKE?</B> Det er kanskje ikke det vakreste synet vi har sett, men Sugru kan også beskytte mobiltelefonen.
HVORFOR IKKE? Det er kanskje ikke det vakreste synet vi har sett, men Sugru kan også beskytte mobiltelefonen.Vis mer

Hacking for de som liker å gjøre det selv

Kun fantasien setter grenser for hva Sugru kan brukes til, og muligens også din bedre halvdels smaksløker.

Foreløpig forblir de et fenomen utenfor etermedienes årvåkne radar for avvikende oppførsel, men der ute, midt i folkedypet, finnes det en gruppe mennesker som tror - virkelig tror - at gaffatape kan løse alt.

En spade som har brukket i to? Tape. En løs tann? Tape. Konflikten mellom Israel og Palestina? Tape, mye tape.

Gjør det og form det selv

Gaffa-gjengen vil sannsynligvis tenke mye fint om Sugru, et produkt som ser ut til å tilby svært fleksible reparasjons- og vedlikeholdsløsninger. I tillegg er nok det spesielle produktet en aldri så liten gullgruve for kreative mennesker som får vondt i magen av å se de to tegnene "A4", om de så bare står skrevet på kopipapiret på rekvisitalageret.

Når du fjerner Sugru fra pakken både ser og oppfører den seg angivelig delvis som modelleringsleire, som enkelt kan formes til nesten hva som helst i hendene på gjør-det-selv-folket.

Som bildene i bildespesialen under viser kan "leirklumpen" for eksempel bli nye støttebein på en harddisk, de kan bidra til å forsterke potensielt svake ledninger (for eksempel på øretelefonene som fulgte med mobiltelefonen eller mp3-spilleren), de kan gjøre grepet på en saks, sag eller, for den saks skyld, en koffert mer behagelig, eller de kan gjøre sykkelhåndtakene dine som nye igjen.

HVORFOR IKKE? Det er kanskje ikke det vakreste synet vi har sett, men Sugru kan også beskytte mobiltelefonen.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Et døgns herding

Du har 30 minutter på å forme klumpen slik du ønsker, mens de neste 24 timene gjør at Sugru-materien herdes og blir en ganske solid variant silikon.

Steinhard blir den med andre ord ikke. Produsenten sier at stoffet er "fleksibelt heller enn stivt", og at det kan feste seg på de fleste underlag og stoffer, inkludert aluminium, stål, keramikk og glass.

Sugru blir både varmt og kaldt, men det blir ikke verken hardere eller mykere. Sjansen for at smelter er ikke overhengende stoff. Tåleevnen er satt til mellom "-60 og 180" grader, og så sant du ikke tilbringer mye tid i et smelteverk bør stoffet tåle alt.

Vann tåler det også, og du kan fint slenge Sugru-utsatte gjenstander i oppvaskmaskinen.

Produktet er foreløpig utsolgt fra produsenten, men nettsidene deres forteller at en ny ladning snart legges ut for salg.

Sjekk videoen for et ikke spesielt bra eksempel på hvordan Sugru kan brukes, men du får i det minste et inntrykk av hvor fleksibelt stoffet er.