Gryphon Pendragon

Når danske hi-fientusiaster slår på stortromma blir det massivt. Og dyrt.

Den ser dyr ut, og det stemmer også. Foto: Gryphon
Den ser dyr ut, og det stemmer også. Foto: Gryphon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at Gryphon er en dansk hi-fiprodusent som har holdt det gående i snart 30 år, er det et navn de færreste kjenner.

Det skyldes ganske enkelt at de lager produkter som aldri blir å finne i din lokale Elkjøp-butikk, vi snakker altså rene high-end-produkter som henvender seg til de som er forberedt på å betale godt for å få noe helt unikt.

Pendragon er altså navnet på selskapets nye tårnhøyttaler, og dette er definitivt et høyttalerpar som skiller seg fra den gemene hop. Men vi får starte fra begynnelsen.

Gryphon Pendragon: Over en million kroner

Prisen er på 150.000 Euro, noe som i skrivende stund utgjør over 1.116.000 kroner, og da sier det seg selv at du får noe helt utenom det vanlige.

Se store bilder av høyttalerne her:

Høyttalerne består av to basstårn og to diskant/mellomtone-tårn. I praksis får du altså fire tårn som må plasseres i stua, som derfor bør være av en viss størrelse. Nå er vel plass neppe noe problem for kundegruppen, for vurderer du høyttalere til denne prisen bor du neppe i en liten to-roms-leilighet...

De to basstårnene er aktive, og består av 8 åtte-toms basselementer med hver sin innebygde forsterker til hvert enkelt element. Basert på pressemeldingen bør det være nok trykk også, Gryphon oppgir nemlig at høyttalerne takler 1.000 watt kontinuerlig, men at de også kan gå opp til 4.000 watt, noe som visstnok skal tilsvare 4,5 hestekrefter...

Ser du denne fjernkontrollen på stuebordet bør du be om en demonstrasjon... Foto: Gryphon
Ser du denne fjernkontrollen på stuebordet bør du be om en demonstrasjon... Foto: Gryphon Vis mer


Det betyr likevel ikke at tårnene med diskant og mellomtone er glemt. I følge Gryphon er tanken ganske enkelt å gi et ekstremt vidt lydbilde uten refleksjoner. Hvor bra det fungerer må du imidlertid vurdere selv...

Høyttalerne kan forøvrig finjusteres med fjernkontrollen, og alle innstillingene kan enkelt leses av på det flyttbare LCD-displayet. Det tipper vi kommer til å komme godt med når du skal imponere vennekretsen...

Interessert? Pendragon er akkurat sluppet, og du får mer informasjon på selskapets nettsider. Norsk importør av Gryphon er forøvrig Norsk Audio Teknikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer