Nyt filmen, helt til familiens små rører på seg. Da popper overvåkningsbildene opp. Funksjonen vil fungere på nye Vision 9, som kommer i både 32, 42, 47 og 55-tommers størrelse. Her er 55-tommeren avbildet, og prisen blir 15.000 kroner. Foto: Øyvind P
Nyt filmen, helt til familiens små rører på seg. Da popper overvåkningsbildene opp. Funksjonen vil fungere på nye Vision 9, som kommer i både 32, 42, 47 og 55-tommers størrelse. Her er 55-tommeren avbildet, og prisen blir 15.000 kroner. Foto: Øyvind PVis mer

Grundigs smarte TV-triks

Den nye versjonen av TV-modellen Vision 9 frister med finessen alle småbarnsforeldre har savnet.

(IFA 2012:) Når husets minstemann tar sine første timer alene i sengen, er det ikke alle småbarnsforeldre som klarer å slappe av i TV-stua. Hvis du faller i denne kategorien, og i tillegg trenger en god grunn for å kjøpe ny TV, ja da bør du følge med nå:

I løpet av januar vil nemlig Grundig lansere en TV-modell som kan kobles til hele fire overvåkningskamaer - samtidig.

Denne kan roe nervene ... Babymonitor med video kan gjøre underverker for stressede foreldre

Grundigs Baby Watch

Grundigs virtuelle barn fikk duge som testeks på høstens IFA-messe. Foto: Øyvind P
Grundigs virtuelle barn fikk duge som testeks på høstens IFA-messe. Foto: Øyvind P Vis mer


I første omgang er det den populære Vision 9-serien til Grundig som blir oppdatert med funksjonen.

Merk deg dog at dagens Vision 9-modeller ikke kan software-oppgraderes, det er altså kun de nye modellene som vil takle Baby Watch.

– Vi håper at TV-ene kommer til butikken i midten av januar, sier en fornøyd Kjetil Mikkelborg fra Grundig til DinSide. Alt ser nemlig bra ut så langt, og det som gjenstår nå er i hovedsak godkjenningen fra RiksTV og Canal Digital.

Hvordan fungerer det?

– Med de nye Vision-modellene er tanken at du skal kunne sitte i stua og se på TV, samtidig som du har full oversikt over hva som skjer på barnerommet, sier Mikkelborg. Og hele poenget her er at det skal være så enkelt som mulig både å bruke og sette opp. Kameraet kan for eksempel kobles til hjemmenettverket via kabel, men også trådløst. Den eneste betingelsen er at TV-en og kameraet er på samme nettverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er også viktig å få fram at kameraet reagerer både på lyd og bevegelse. IR-sensoren i kameraet gjør også at det virker selv når det er mørkt på barnerommet, og hvor mye lyd eller bevegelse som skal være foran kameraet før det utløses, ja det justeres ganske enkelt vi en egen TV-app.

Vil det si at du alltid får et ekstra skjermbilde oppå TV-programmet?

– Nei, slik er det ikke, sier Mikkelborg. Det fine er at overvåkningsbildet kun dukker opp når kameraet blir utløst av lyd eller bevegelse. Selve bildet vises enten oppe i et hjørne av TV-bildet, på 1/3-av skjermen, eller i fullskjermmodus. Hele poenget er altså at det er du som bestemmer.

– Kameraet kan styres manuelt med piltastene på fjernkontrollen, og siden du kan ha inntil 4 kameraer samtidig kan du jo plassere et av kameraene ved inngangsdøren om du ønsker det, avslutter Mikkelborg.

Den gode nyheten: TV-en blir ikke dyrere

Det fine er at Grundig ikke kommer til å øke prisen på den nye Vision 9-serien, i praksis vil dermed også den nye 55-tommeren ligge på 15.000 kroner.

Kameraene må imidlertid kjøpes i tillegg, og vil koste 1.998 kroner per stykk.

Merk deg ellers at denne funksjonen ikke er det eneste nye på neste Vision-modell: Når vi så demonstrasjonsmodellene på høstens IFA-messe lot vi oss spesielt imponere over lydkvaliteten som selv i et stort messelokale virket langt bedre enn mange av konkurrentenes alternativer.

Går alt etter planen regner vi med å teste nye Vision 9 på nyåret, og alle TV-testene våre finner du som vanlig her.

Trykk her for flere teknonyheter fra årets IFA-messe!