Gresk bolig til halv pris

Bolig i utlandet blir bare mer og mer populært blant solhungrige nordmenn. Nå har markedet i Hellas blomstret opp.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Norge kan ikke akkurat skryte av stabile og varme somre. Vi kan heller ikke skryte av billige hytter med strandlinje her til lands. Da er det kanskje ikke så rart at mange nordmenn vender blikket sydover når de skal sikre seg et sommerhus. Klikk her for å lese mer om de høye prisene i den norske strandlinja.

Nordmenns favoritt

Spania har lenge vært nordmenns favoritt når de skal kjøpe bolig i utlandet.

- Vi har solgt boliger i Torrevieja-området i Spania siden 1995. Interessen er økende hele tiden, sier Elisabeth Bruheim som jobber ved Sydenhuset.

Strandlinje er ofte billigere i Syden enn her hjemme. Bilde: Anne Angelshaug.
Strandlinje er ofte billigere i Syden enn her hjemme. Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Ifølge Bruheim kan du få leilighet i Torrevieja-området, som ligger en 35 minutters biltur sør for Alicante, for 500.000 kroner og oppover. Leilighetene i Spania som nå annonseres på FINN og Tinde, koster sjelden under millionen. Dyrest i Spania er Costa del Sol. Prisene her ligger, ifølge meglere, 50 prosent over prisene på Costa Blanca.

Nyåpnet i Hellas

Siden Spania har vært populært så lenge, er det mange som formidler spanske boliger. Markedet i Hellas og Portugal er betraktelig nyere.

- Det er først de aller siste årene at Hellas har åpnet opp for salg av boliger som sommerhus, sier Jan Isaksen som jobber i Europa Eiendom. Han og hans halvt greske kone jobber med formidling av greske boliger til nordmenn.

Siden det greske markedet er så nytt, mener Isaksen at det nå er et godt tidspunkt å handle.

Lavere priser

Hellas er  fortsatt billigere enn Spania.
Hellas er fortsatt billigere enn Spania. Vis mer

- I Hellas har du ikke de samme markedsprisene som i Spania. I Hellas er du mer avhengig av hva selger mener han bør få. Generelt ligger de greske prisene et godt stykke under Spania, sier Isaksen.

Han anslår en kvadratmeterpris på 8.000 til 12.000 kroner for de greske husene, avhengig av beliggenhet og standard. Priseksempler på FINN og Tinde viser at du kan få boliger til under denne prisen også. Uansett er dette godt under norsk prisnivå, om lag halvparten av prisen i Norge.

Norsk Megling AS formidler boliger i Frankrike, Spania, Italia og Hellas. De bekrefter at Hellas ligger under de andre landene i pris

Billig bondegård

Det ligger nå flere hundre utenlandske boliger ute for salg hos Tinde og FINN. Kvadratmeterprisen kan variere fra 5.000 kroner til over 20.000 kroner. Her er fire eksempler på hva du kan få kjøpt i Hellas og Portugal.

  • Bondegård i Portugal. For 707.000 norske kroner får du en bondegård i innlandet i Portugal. Boligen er på 150 kvadratmeter, og har åpen peis, to soverom, og godt elektrisk anlegg. Kvadratmeterpriser er 4700 kroner.

  • Luksusvilla. I turistbyen Albufeira i Portugal selges en luksusvilla på 340 kvadratmeter til 5.850.000 kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 17.200 kroner. Villaen har fire soverom, kjøkken, kontor, svømmebasseng for barn og for voksne, bar og sjøutsikt.

  • Sommerhus i Hellas. På øya Peloponnes i Hellas kan du få kjøpt et sommerhus på 54 kvadratmeter til 50.000 kroner. Det vil si 925 kroner per kvadratmeter. Huset ligger to kilometer fra stranden, og har et soverom, stue, kjøkken og bad.

  • Enebolig på Kreta. Fire kilometer fra landsbyen Armeni på Kreta selges en enebolig på 80 kvadratmeter med prisantydning 475.000 kroner. Det vil si en kvadratmeterpris på 5.900 kroner. Eneboligen skal holde en normal god standard, og har takterrasse med vakker utsikt.
  • Kjenn din rett

    Har du lyst på bolig i utlandet, men aner ikke hvor du skal begynne for å få handelen i boks? Klikk her for å se hvordan du går frem for å få kloa i et sommerhus i Syden.

    Når du kjøper bolig i utlandet, er det viktig å kjenne til de reglene som gjelder der. Her leser du mer om jussen du bør kjenne til når du kjøper bolig i utlandet.