Maze er rustikt, enkelt og billig. Bak det står blant annet stjernekokk Gordon Ramsay. Foto: Royal Doulton
Maze er rustikt, enkelt og billig. Bak det står blant annet stjernekokk Gordon Ramsay. Foto: Royal DoultonVis mer

Gordon Ramsay har fått sin egen kjøkkenserie

Får han en plass på kjøkkenet ditt?

Gordon Ramsay, den Michelin-stjernebefengte britiske restauranteieren og TV-kokken som får Hellstrøm til å virke som en middels irriterende gretten onkel, kan mer enn å banne, lage mat og skjelle ut sine ansatte.

I samarbeid med den britiske serviseprodusenten Royal Doulton har han nå utarbeidet en serien Maze (labyrint, på norsk) i steingods. Maze har et enkelt, men robust utseende og priser som er lette å like, og er langt mer budsjettvennlig enn en tur på en av Ramsays restauranter med samme navn.

Ramsay har en rekke restauranter i Europa, Amerika, Asia og Australia, og avdelinger av Maze finner du blant annet i London, Melbourne, Doha, New York og Cape Town. (I sistnevnte bør du visstnok ikke vente til det haster før du går for å pudre nesen, for fasilitetene befinner seg innerst i en labyrint.)

Knust arvegodset? Her får du supplert utgått servise

Full pakke

I tillegg til steingodset, som kommer i hvitt, lyseblått og grått, er det også glass, kniver og kasseroller i Maze-serien. Alt skal være testet av Ramsays eget kokketeam.

Prisene starter på 45 kroner for små boller og kaffekopper, du får 12-delers servise for en drøy femhundrelapp. Knivene koster et par hundre kroner. Se bilder og flere priseksempler i bildekarusellen under.

Gryter, stekepanner og dampilegg (helt til høyre). Priser fra 369 for den minste stekepannen til 675 for den største gryten. Hele serien kan brukes på alle typer koketopper; gass, keramisk og induksjon. Foto: Royal Doulton
Det er laget fire typer glass som hører til. Vann og drinkglass koster 153 kroner for et sett med fire, mens hvit- og rødvinsglass koster 207 for et sett på fire. Foto: Royal Doulton
Serviset kommer i en rekke forskjellige deler. For et sett med 12 deler, frokosttallerkner, boller og tallerkner, må du ut med 522 kroner. I bakgrunnen kan du også skimte ildfaste former, som også vil gjøre seg godt på bordet. Den kvadratiske koster 315 kroner. Foto: Royal Doulton
Knivblokk, 1305 for sett. Knivene koster fra 153 til 315 kroner per stk. Foto: Royal Doulton
Maze er rustikt, enkelt og billig. Bak det står blant annet stjernekokk Gordon Ramsay. Foto: Royal Doulton
Gryte med godt grep i håndtaket, 24 cm i diameter, til 676 kroner inkludert lokk. Foto: Royal Doulton
Like skarp som skaperen? Kokkekniv til 315 kroner. Foto: Royal Doulton
Koppen koster 45 kroner. Foto: Royal Doulton


Les også: Motedesignerne vil til bords og til sengs med oss.

For mer informasjon, se Agent Sorgenfris nettsider.