At TV 2 nå er på plass i Ukesarkivet er en god nyhet for de som gleder seg til OL. Foto: CANAL DIGITAL
At TV 2 nå er på plass i Ukesarkivet er en god nyhet for de som gleder seg til OL. Foto: CANAL DIGITALVis mer

God nyhet til Canal Digitals parabolkunder

Endelig er TV 2 med i ukesarkivet, så nå trenger du ikke gå glipp av noe fra OL-sendingene.

Mens kabel-TV-kundene til Canal Digital allerede har fått nye funksjoner via T-We plattformen, sitter parabolkundene fortsatt med forrige generasjon software. Dette skyldes kort fortalt at det er to ulike avdelinger, med helt ulik teknologi.

Kabelkunde? LES MER: Førsteinntrykk T-We boksen og T-We Plus-tjenestene er rullet ut

Men nå skjer det endelig ting for parabolkundene også.

Ukesarkivet: TV 2 på plass

For når du kommer hjem fra jobben i dag, skal allerede de mest populære programmene fra TV 2s sendinger den siste uken være på plass i et eget ukesarkiv.

Tips: Ukesarkivet finner du under Canal Digital GO-fanen i TV-menyen.

Og for deg som gleder deg til OL er timingen god: Alt TV 2 sender fra OL i Sotsji vil nemlig fortløpende bli lagt inn i syvdagers arkivet.

- At vi nå samler de mest populære programmene som går på TV 2 i løpet av uken i et eget ukesarkiv gjør at våre kunder får tilgang på et større underholdningsunivers, hvor de også får større frihet i forhold til når de ønsker å se på tv, skryter Petter Carlsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge i dagens pressemelding.

Gratis

Det er også verdt å få med seg at arkivtjenesten blir gratis å bruke, den er ganske enkelt inkludert som en naturlig del av abonnementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en god nyhet: For da arkivtjenesten ble lansert i 2012 kostet den 79 kroner i måneden.

Den eneste betingelsen er at du må ha en ADB-dekoder, enten den med opptaksfunksjon eller den vanlige standard-zapperen. Har du fortsatt den gamle Sagem-dekoderen kan du altså ikke bruke arkivet.

Og ja: Du har allerede et TV-arkiv

Som parabolkunde har du faktisk hatt tilgang til TV-arkiv siden oktober 2012, men det har altså vært begrenset til innhold fra BBC, Disney, Discovery og TVNorge.

At TV 2 kommer på plass er derfor en fjær i hatten.

Hva blir det nye innholdet?

Ukesarkivet vil fortløpende bli fylt opp med innhold etterhvert som de ulike programmene sendes på TV-en, men merk deg at innholdet kun vil bestå av innhold TV 2 (eller de øvrige arkiv-kanalene) har rettigheter til.

Det vil blant annet si samtlige egenproduksjoner fra TV 2 (f.eks. OL), samt de TV-seriene, nyhetene, sportsarrangementene, dokumentarene og reality-showene de har fått arkivrettigheter til.

Følgende TV 2- kanaler vil omfattes av ukesarkivet:

  • TV 2 Hovedkanalen
  • TV 2 Zebra
  • TV 2 Bliss
  • TV 2 Sportskanalen

Foreløpig SD-kvalitet

Opptakene i arkivet vil komme i standardkvalitet, det er altså ikke HD-oppløsning på arkiv-innholdet.

- Det viktigste for oss var å lansere tjenesten for kundene før OL startet. Ved lansering vil altså innholdet være i SD, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjons direktør i Canal Digital Parabol til DinSide. Men målet er å løfte kvaliteten ytterligere på litt sikt.

NB: Siden tjenesten nettopp er lansert, kan det hende at enkelte «program-mapper» mangler coverbilde, men programmet er uansett klart til avspilling. Canal Digital har lovet å fikse buggen.