KLAR, FERDIG, GÅ: DinSide utfordret Jif-mannen fra deres reklamefilm. Klarer vi også å vaske leiligheten vår på 30 minutter?  Foto: Per Ervland/Jif
KLAR, FERDIG, GÅ: DinSide utfordret Jif-mannen fra deres reklamefilm. Klarer vi også å vaske leiligheten vår på 30 minutter? Foto: Per Ervland/JifVis mer

Glem å vaske huset på en halvtime

Jif sier det kan gjøres. Vår test sier noe ganske annet.

"Rent hjem på 30 minutter? Umulig? Nei."

Det hevder reklamen Jif kjører i julen, som oppfordrer folk til å prøve selv.

"Rent hjem på 30 minutter? Umulig? Ja!" hevder vi, som har tatt reklamen på ordet.

Halvtime på kjøkkenet

Riktig verktøy er halve jobben, sies det. Vi har derfor fått tilgang på alle Jif-produktene som brukes i reklamen for å teste.

Vi startet med kjøkkenet. I reklamen vaskes det grundig, for eksempel får ovnen en innvending rens, så vi gjorde det samme. I tillegg skulle gulv vaskes, benker pusses og støv tørkes. Da vi var ferdige, var halvtimen vår over allerede.

Klarer Jif eller Mr. Muscle å fjerne ribbefettet i ovnen? Sjekk vår rengjøringstest!

Da gjenstod stue, bad og soverom. I gjennomsnitt bruker vi omlag en halvtime på hvert rom, altså rundt to timer totalt på vår 50 kvadrat lille leilighet. For folk med store hus blir påstanden om julerengjøring på 30 minutter det rene vanvidd. For det ikke snakk om en kjapp omgang med kluten her; Jif snakker tross alt om julevask.

 

Her kan du se hvordan julevasken vår gikk med Jif-produktene:

I den virkelige verden

Alle reklamer selger drømmer. Dette inkluderer Jif-reklamen. Mannen i reklamen har et hus med store åpne flater og urealistisk lav nips-tetthet. Moppene og klutene kan bare svisjes frem og tilbake og etterlater seg perfekte resultater, uten behov for å flytte på ting og skrubbe flekker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva gir blankest vask? Ajax, WD-40, babyolje, olivenolje eller symaskinolje?

Slik er det ikke i virkeligheten. Leiligheten vår har nips som må flyttes, tepper som må støvsuges, møbler som må omrokkeres og skitt som krever mer enn én sveip. Sånn er det gjerne hos oss dødelige. Ingen lever i en Ikea-katalog.

Vi skal forøvrig ikke påstå å inneha en spesielt høy kompetanse innen vasking. Men betyr det at folk med minimalistiske boliger og mer erfaring klarer å vaske boligen sin på 30 minutter? Vi tviler sterkt.

Uansett hva slags produkter du bruker: Ikke begynn julevasken en halvtime før gjestene kommer. Verden er dessverre ikke som på TV.

Slik får du de peneste vinduene - vi har testet