Endelig slipper du ekstra TV-tuner. Her Samsung 3D-tv 8-serien  Foto: Produktbilde-Samsung
Endelig slipper du ekstra TV-tuner. Her Samsung 3D-tv 8-serien Foto: Produktbilde-SamsungVis mer

Gladnyhet for deg med parabol!

Samsungs nye TV-modeller har innebygget TV-tuner for deg med parabol fra Canal Digital.

Et viktig salgsargument for RiksTV, er at nesten alle nye TV-er som selges i dag har innebygget TV-tuner for det digitale bakkenettet. Alt kundene trenger å gjøre er da å kjøpe en CAM-modul, dytte programkortet inn i modulen, og så plugge den inn i TV-en.

Den mest opplagte fordelen er at du da slipper å kjøpe en ekstern digital TV-tuner, du slipper altså å finne plass til en ekstra boks i stua. I tillegg trenger du bare å bruke TV-ens fjernkontroll, noe svært mange synes er praktisk. (Det finnes også tilsvarende løsninger for kabel-TV, men fram til i dag har altså ikke parabolkundene kunnet benytte seg av dette.)

Alt om TV og hjemmekino på DinSide

Men nå skjer det altså

De nye TV-ene fra Samsung vil nemlig ha innebygde satellittdekodere, og disse dekoderne er nå godkjent av Canal Digital.

– Det blir mye enklere å ta i mot TV via satellitt med dekoder innebygd i TV-en. På denne måten blir det også enklere for Canal Digital sine TV-seere å bruke TVen. En annen fordel er at man får frigjort plass når dekoderen forsvinner, sier Paal Anders Jansen, salgssjef for TV i Samsung.

Men da kan du glemme opptak

Husk likevel at denne løsningen ikke vil gi deg opptaksfunksjon. Har du lyst til å ta opp favorittseriene dine må du altså fortsatt kjøpe Canal Digitals eksterne HD-PVR, en modell vi har omtalt utallige ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NB: Pass på!

Hvis dette er viktig for deg må du være sikker på at du får riktig TV.

Foreløpig er det bekreftet at innebygget satellittdekoder vil være på plass i LED-TV modellene i 8-, 7-, samt noen i 6-serien. I tillegg vil 5-, 6-, og 7-serien i plasma og LCD komme både med og uten satellittdekoder.

Her må du altså dobbeltsjekke selv, vårt klare råd er at du spør i butikken før du kjøper.

Ikke glem CAM-modul For å kunne ta imot parabolkanalene må du kjøpe en godkjent CAM modul (i praksis en kortleser), som du så setter programkortet fra Canal Digital inni. Slike CAM-moduler får du kjøpt i de fleste elektronikkvarehus.

Når parabolkabelen så kobles direkte til TVen har man tilgang til Canal Digital sine TV- og radiostasjoner, som blant annet omfatter hele 15 TV-kanaler i HD.

Les også: Bør du ha galvanisk skille til TV-en din?