Er du kabelkunde hos Canal Digital med HD PVR-boks, bør du ha fått denne SMS-en i dag.  Foto: Per Ervland
Er du kabelkunde hos Canal Digital med HD PVR-boks, bør du ha fått denne SMS-en i dag. Foto: Per ErvlandVis mer

Gladmelding til Canal Digitals kabelkunder

I morgen oppdateres endelig kabelkundenes HD PVR.

Vi skjønte fort at noe var på gang. Litt før fire i dag begynte nemlig tipsene å rase inn i innboksen vår fortere enn vi klarte å lese. Og alle hadde samme budskap: Softwareoppdatering fra Canal Digital!

I ettermiddag fikk nemlig Canal Digitals kabelkunder med HD PVR-boks (den med opptaksfunksjon) følgende gladmelding:

    Kundemelding: Onsdag ettermiddag 28/10 får du ny og forbedret programvare på din HDPVR. For å oppdatere dekoderen må du slå den av/på og trykke OK på meldingen du får på skjermen. For mer info se www.canaldigital.no/swoppgradering.
    Mvh Canal Digital Kabel

Canal Digitals parabolkunder, og kabelkunder med en enkel HD-boks, kunne nyte godt av softwareoppdateringer allerede i begynnelsen av oktober.

En boks til besvær

Debatten rundt Canal Digitals problemboks, og ikke minst manglende softwareoppdateringer, har rast på DinSide siden mars i år. Da Canal Digital lanserte sin første HD-mottaker i 2007, var ikke vår anmelder spesielt begeistret, men siden har det kommet nye, forbedrete modeller på markedet.


Den første HD-boksen med opptak fikk relativt bra omtale, men har siden vært gjenstand for mye diskusjon og debatt på DinSide. Blant annet var ikke programguiden spesielt vellykket. Parabolkundene fikk en runde med softwareoppdateringer i mars, mens kabelTV-kunder har ventet frustrert, uke etter uke, måned etter måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har gjentatte ganger vært i kontakt med Canal Digital angående disse oppdateringene. I august sa Canal Digitals informasjonssjef Jørgen Thaule til DinSide at oppdateringen forhåpentligvis ville komme i løpet av noen uker.

Krev prisavslag om dekoderen ikke virker

Flere oppdateringer i høst

Forrige uke fikk kabelkundene softwareoppdateringer til den ordinære HD-dekoderen, mens kundene med HD PVR-boksen måtte fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Tidligere denne uken annonserte Canal Digital at de åpner for at kabelTV-kundene vil kunne slippe å forholde seg til problemboksen, og i stedet for bruke flatTV-ens innebygde dekoder.

Nå kommer altså nok en softwareoppdatering for Canal Digitals parabolkunder neste uke, og trolig oppdateringer for kabelkundene en gang etter 26. oktober.

På tide å bytte til parabol, sier du? Se hvor enkelt det er å gjøre det selv.

Sjekk oppdateringene

Canal Digitals HD PVR-boks for kabelkunder har ikke fått softwareoppdateringer i samme tempo som de andre boksene. Under kan du se softwareoppdateringsmeldinger fra Canal Digitals Kundeservicesider:

Den enkleste HD-dekoderen for kabel-kundene har blitt oppdatert tre ganger. Foto: Canaldigital.no
... mens de som investerte litt ekstra i en HD PVR-dekoder har ikke nytt godt av disse oppdateringene. Foto: Canaldigital.no
HD PVR-dekoderen for parabolkunder har gjennomgått flere softwareoppdateringer det siste halvåret. Foto: Canaldigital.no
Den enkleste HD-mottakeren for parabolkunder har blitt oppdatert to ganger, sist i juni 2009. Foto: Canaldigital.no
Også den siste og mest avanserte boksen for parabolkunder ble oppdatert i juni i år. Foto: Canaldigital.no


Takk til alle tipsere

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle dere som tipset oss om denne saken spesielt - og alle trofaste tipsere generelt. Vi har nemlig kun parabol-versjonen, så uten dere ville vi ikke klart å følge denne saken!

Vil du være med å gjøre DinSide bedre? Send en mail til tips@dinside.no, eller kontakt oss journalister direkte ved å trykke på navnet som står ved siden av bildet helt øverst i artikkelen.