Her kan du gjøre et kupp! Foto: Qxl.no/DinSide.no
Her kan du gjøre et kupp! Foto: Qxl.no/DinSide.noVis mer

Gjør møbelkupp på tollauksjon

TV, skinnsofa, vaskemaskin. Nå auksjonerer Tollvesenet bort beslaglagte varer.

Det er klart det er fristende å reise over grensen når du skal fornye hjemmet. Ikke bare er de svenske prisene på møbler og hvitevarer jevnt over lavere enn de norske, du kan også spare inn noen ekstra kroner på at den svenske kronen fortsatt er mindre verdt enn den norske.

NB! Det er ikke alltid det lønner seg å handle i Sverige

Det er imidlertid grenser for hvor mye du har lov til å ta med deg. Du kan selvfølgelig glemme 200-kronersgrensen som kun gjelder for netthandel. 3.000 kroner per person er beløpsgrensen du må forholde deg til, 6.000 kroner om du har vært mer borte mer enn 24 timer.

Her er det imidertid mange som synder. Og det kan du nå dra veksel på. Tollvesenet beslaglegger årlig en rekke varer som nordmenn prøver å ta med seg over grensen, og disse samles opp og selges jevnlig på auksjon gjennom qxl.no.

Tollauksjonene er populære, og i dag ble en rekke nye varer lagt ut for salg: En 43" LED LCD-TV fra LG, et parti tepper, en vaskemaskin, en spisestue, vinduer, dører, beslag ... samt større partier som for eksempel 69 brilleinnfatninger og 25 par solbriller, som selges samlet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se alle varene som auksjoneres bort her.

Pass på prisen


Før du begynner å by kan det være greit å ha klart for seg en øvre grense for hvor mye du har lyst til å betale for varen. For selv om utropsprisen er særdeles gunstig, er det ikke sikkert at sluttsummen lønner seg.

Vårt råd er å sjekke prisen på den aktuelle varen, eventuelt sammenlignbare varer; for eksempel gjennom Google, hos forhandler, eller ved bruk av prissammenligningsverktøy som Kelkoo, Prisjakt eller lignende.

Da vi først var inne på auksjonen rett etter den åpnet lå de fleste objektene fortsatt på én eller to kroner. I skrivende stund er høyeste bud på LG TV-en 3.500 kroner, og 6.000 for et parti med ti persiske (?) tepper. Er du i markedet for et nytt toalett, er et standard Aqua Sanita vannklosett priset til 320,-. Men det er fortsatt nesten tre dager igjen av auksjonen.

NB! Merk også at det er egne regler som slår inn i forhold til reklamasjon når du kjøper på auksjon - i tillegg har Tollvesenet et ekstra sett med regler du som kjøper må forholde deg til, for eksempel at du må hente varene innen 14 dager - der de måtte befinne seg. Det kan være hvor som helst i tollregionen; og ikke nødvendigvis samme sted for alle objekter, dersom du skulle få tilslag på flere.

Så før du lar deg fange inn i budrundebonanza (ja, det er spennende), bør du ta en titt på Qxls auksjonsregler og spesielle vilkår for tollauksjoner.

Auksjonen åpnet i dag, tirsdag 14. juni 2011, og er åpen til 17. juni klokken 16:00.