Gjør huset til en pengemaskin

Noen oppussingsprosjekter gir høyere boligpris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisene står stille og folk holder pusten, skrev Dinside.no i begynnelsen av måneden. Da meldte Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes at en kvadratmeter bolig i Oslo koster 33.900 kroner og i Trondheim koster den 24.600 kroner. På Finn er det akkurat nå registert 36.029 boliger til salgs.

Så mye er boligen din verdt

Dermed må boligen din konkurrere mot mange lignende objekter. Og da må din skille seg positivt ut fra konkurrentene om å bli solgt raskt.

Enkle grep

Boligtakserer Bjørg Strømmen mener at enkle grep som ikke krever store investeringer gir størst avkastning i dagens marked:

- Å skifte til et moderne kjøkken som ikke er dyrt kan gi avkastning, sier Bjørg Strømmen til Dinside.no.

At boligen fremstår som tidsmessig, kan også få folk til å bla opp.

- Det som er mest lønnsomt er å male og ha nye friske overflater. Nå har tapetene kommet tilbake for fullt. Også det er enkelt og billig.

Andre meglere trekker frem peis og balkong som prisdrivere:

- Balkong og og ildsted er to faktorer som er med på å gjøre boligen mer attraktiv, sier André Volberg, daglig leder og partner i Aktiv Eiendomsmegling avdeling CC Vest i Oslo. Det er ikke alltid det har noe å si om ildstedet er av eldre årgang.

Takserer Strømmen er enig:

- Det bør ikke være en svær engelsk peis, men en lett peisovn med glassflater som er enkel å sette inn.

Å reparere et ødelagt tak er ikke heller nødvendigvis en god investering i dagens marked:

- Jeg tror heller man bør opplyse klart om at taket er i ferd med å falle ned, så kan kjøper ta stilling til det, sier Strømmen.

Rent og ryddig

Men på visningsdagen vinner den boligen som er ryddet og ren og hvor ingenting henger og slenger:

- Man må sørge for å at man ikke har ting som trenger reparasjon. Dernest bør man rydde, også inne i garderober og ta vekk alle overflødige møbler og ting. Og alt må være rent, sier Bjørg Strømmen til Dinside.no


AKTUELT