Bytter du ut tre av de vanlige kranene med Nautic klimakran, vil husholdningen, ifølge leverandøren,  kunne redusere energiforbruket til oppvarming av vann med 40 prosent.   Foto: Colourbox
Bytter du ut tre av de vanlige kranene med Nautic klimakran, vil husholdningen, ifølge leverandøren, kunne redusere energiforbruket til oppvarming av vann med 40 prosent. Foto: ColourboxVis mer

Gjør håndvasken billigere

Den nye klimakranen er skånsom både mot miljøet og strømregninga.

Med sparedusjen allerede godt etablert på markedet, lanserer Gustavsberg klimakranen Nautic, som skal hjelpe deg å redusere stømregninga ytterligere.

Bedre miljø

Nutic klimakran Foto: Gustavsberg
Nutic klimakran Foto: Gustavsberg Vis mer

- Vannsparingsteknologi er godt kjent blant nordmenn, kanskje mest for de ulike modellene av sparedusjer som finnes på markedet, men energisparingsteknologi – det er noe helt nytt, sier Bjørn Fredricson, country manager for Villeroy & Boch Norge AS og forklarer;


- Tanken bak innovasjonen er enkel, men god. Blandebatteriets utgangsposisjon gir varmt nok vann til oppvask og håndvask. Om man skal ha makstemperert vann, må blandebatteriets arm føres helt ut til venstre. Om man slipper armen, så glir den tilbake til utgangsposisjonen. På den måten lar man ikke glohett vann renne lenger enn nødvendig, og dermed sparer man energi til oppvarming.

- Det er nettopp slike innovasjoner som Nautic som gjør det mulig for vanlige mennesker å bidra til å bedre miljøet vårt, forsetter Fredricson.

Les også: Dusjer du deg til fant?

Mye å spare

Et Nautic servantbatteri koster rundt 850 kroner og reduserer energiforbruket med 400-500 kWh i året.

- Om en familie bytter tre kraner i hjemmet til Nautic vil man årlig kunne redusere energiforbruket til oppvarming av vann med 40 prosent. Det å bare bytte ut ett servantbatteri gir en ren gevinst på mellom 400 og 500 kWh i året i besparelse, sier Fredricson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enova har ikke hørt om det nye produktet, men synes det er positivt at kommersielle aktører tenker miljø.

- Vi synes det er interessant at kommersielle aktører har foretningsmessig interesse for dette og at de legger vekt på produkter som er energi- og miljøvennlig, sier kommunikasjonsansvarlig i Envoa, Bård Bjerkaker til DinSide Bolig.

Prøv vår varmtvannskalkulator her!