En gammel militærseng ble en perfekt divan til stuen. Foto: Privat
En gammel militærseng ble en perfekt divan til stuen. Foto: Privat Vis mer

Gjør gull av loppisfunn

Det er snart loppemarkedstid igjen! Slik kan du gjøre gull av loppemarkedsfunn.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så mye som skal til. Det gjelder bare å se potensialet. Noen har det i seg, andre må lære det. Undertegnede har det ikke i seg, men har heldigvis gode hjelpere som (ved hjelp av mye overtaling) fikk overbevist meg om at den slitte militærgrønne sammenleggbare feltsengen ville bli en nydelig sofabenk. Og gjesteseng. For bare 50 kroner.

At jeg som potensiell kjøper i utgangspunktet var så motvillig gjorde også ekstremt positive utslag på pris. 250 kroner ble til 150 kroner, så til hundre - og til slutt til en liten grønn lapp som matchet det lille jernbeistet.

Og den ble en nydelig sofabenk. Tre grundige vasker med salmiakk og såpevann (og en aldri så liten klunk gammel dansk); og noen runder med grunning og gullspray senere, er den stuens midtpunkt, og alle lurer på hvor jeg har fått fatt i dette lekre lille møbelet.

- En yrkeshemmelighet, sier jeg da.

Det som koster

De 50 kronene var et røverkjøp. For å spraye sengen trengte jeg en boks med grunning og én med spraymaling. Dette kostet cirka 200 kroner til sammen. So far so good.

Det som fort kan bli dyrt når man kjøper billig - er at gamle møbler har ukurante mål i forhold til dagens standard. Jeg måtte få spesialbestilt madrass. Det koster mange ganger så mye som det jeg hadde brukt hittil, og langt mer enn det det ville kostet å kjøpe en billig skumgummimadrass i standardstørrelse.

Hvor mye penger som er lagt i putene som dekorerer sengen snakker vi heller ikke om. Men fordelen her er at de har kommet til etterhvert. Dessuten er det meget mulig de formerer seg når de er alene hjemme.

Noen tips til jakten

Om du synes det er vanskelig å se potensiale i slitte manillamøbler, ødelagte sofaer og skakk-kjørte stoler, kan vi anbefale å ta med seg en makker med svart belte i loppemarked-shopping. I mangel på en sådan, har vi fått hjelp av vår loppemarkedsengel, til å lage en liten liste over hvordan du går frem for å sikre deg kuppene.

Tips til loppisjakten:

 • Se etter de gode formene. Det er det som er mest komplisert å endre.
 • Sjekk kvaliteten. Heltre holder lenger enn billig finer eller MDF.
 • Se alt i svart-hvitt: Det meste kan males, sprayes, lakkeres, eller du kan sy nytt trekk.
 • Jeg vil bli inspirert!!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer