Gir Ikea-sofaen en ny vår

Lei av Ikea-sofaen? Svenske Bemz lager trekk til Ikea-sofaer og lenestoler i mer enn 30 ulike varianter.

Sofaens nye klær

Den svenske nettbutikken Bemz.se er et eldorado for alle som har lyst til å fornye stuen, men av økonomiske, komfortable eller miljøvennlige hensyn ikke er klar til å skifte ut sofaen sin - helt ennå.

Her får du kjøpt trekk til den svenske møbelgigantens sofaklassikere: Klippan, Ektorp, Karlanda, Tomelilla.. og enda noen til. I tillegg lager de trekk til et knippe av de mest populære lenestolene. Og kanskje, ikke minst: De lager fortsatt trekk til et par klassikere som Ikea har sluttet å selge, for eksempel sofaen Nikkala, som vist under.

Og, kanskje aller viktigst, de stofftrukne spisestuestolene Henriksdal. (Det virket som en god idé når du kjøpte dem, men hvor forenelig er lys beige spisestuestoler, søndagssteken og 4-åringer, egentlig?)

Kostnad

Nye trekk til sofaene koster fra et par hundrelapper for et ensfarget trekk i hundre prosent bomull til stolene, til rundt fire tusen for trekk i bomull og lin, til mer kompliserte sofaer. I tillegg kommer frakt. Du må også påregne moms og gebyrer ved innførsel til Norge, dersom du ikke får hentet det i Sverige.

Finnes trekkene på Ikea vil det lønne seg å kjøpe dem her. For eksempel koster trekk til Klippan-sofaen fra 600 til 1.100 svenske kroner på Bemz. På Ikea koster det 300 kroner. Trekk til Ektorp lenestol koster fra 800 til 2.500 kroner på Bemz - og 250 kroner (norske) på Ikea.

Bemz lar deg velge om du vil betale i svenske kroner, euro, britiske pund eller amerikanske dollar.

Tips: Dersom du kunne tenke deg en Ikea-sofa med et av disse trekkene, men ikke har sofaen, kan du kjøpe sofaen uten trekk fra Ikea, så sparer du noen kroner.

Nytt trekk til Nikkala-sofaen får du fra 1.500 til 4.000 kroner. Denne sofaen har gått ut av Ikeas sortiment. Foto: Bemz.se
Nytt trekk til Nikkala-sofaen får du fra 1.500 til 4.000 kroner. Denne sofaen har gått ut av Ikeas sortiment. Foto: Bemz.se Vis mer