Slapp av, jobben må bare gjøres en gang. I denne omgang.  Foto: colourbox.com
Slapp av, jobben må bare gjøres en gang. I denne omgang. Foto: colourbox.comVis mer

Gift eller samboer: Må begge levere boligselvangivelse?

Må begge levere, eller holder det med en?

I morgen går fristen ut for å fylle ut den nye boligselvangivelsen. Men til tross for massive opplysningskampanjer er det fortsatt mange som er forvirret. I innspurten vil vi i DinSide Bolig prøve å svare på så mange av deres spørsmål som mulig.

Vet du ikke hvor stor boligen din er? Slik finner du arealet.

Flere av våre lesere har tatt kontakt og lurer på hvilke regler som gjelder for gifte eller samboere som eier bolig sammen.

- Jeg og samboeren min har begge fått brev om å legge inn ligningsverdien, men det er kun jeg som har lagt den inn. Trenger evt samboeren min også å legge det inn?

Ifølge Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen holder det at det sendes inn ett felles skjema. Også for samboere.


- Når selvangivelsen kommer, sjekker dere der at dere begge står oppført med riktig eierandel. Gjør dere ikke det, korrigerer dere selvangivelsen i april, sier Nilsen til DinSide.

Les også: Sjekk hva den nye ligningsverdien vil bety for deg.

Full forvirrring

Det er imidlertid ikke rart at det oppstår forvirring. Skatteetaten har gitt DinSide sprikende svar på dette - men det riktige er altså at det holder at én leverer selvangivelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det aller viktigste er også at du sjekker selvangivelsen grundig når den kommer. Spesielt om dere har en annen fordelingsbrøk enn 50:50.

Gift eller samboer: Må begge levere boligselvangivelse?


Spør oss! Har du spørsmål om boligselvangivelsen? Send en mail til elisabeth@dinside.no. Vi kan ikke garantere at vi får svart alle, men vi skal gjøre så godt vi kan.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligtakstkalkulator.